promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
"Mintha egy drogos szobáját látnám" - Kiakadtak a magyarok a mesterséges intelligencia által készített Ikea szobákon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha a mesterséges intelligencia készítené az Ikea címlapokat, ilyen meghökkentőek lennének az átlagos szobák az Ai szerint.

Az Ikea katalógusok már csak az interneten tarolnak, de nem is olyan rég, még valódi, papíralapú katalógusokban csodálhattuk meg a svéd bútoráruház gyártmányait. A nagyjából félévente új számmal kijövő Ikeás katalógusok vastagok voltak és majdnem 300 oldalon keresztül kápráztatták el szemünket otthonosan berendezett szobabelsőkkel és a legújabb bútortrendekkel. De az Ikea elkötelezetten védi a fákat, - habár bútoraik nagy része fából készül - ezért döntöttek úgy, hogy megszüntetik az Ikeás magazin nyomtatását. 

És, hogy hogy jön ehhez a mesterséges intelligencia? Egy Facebook-csoportban mutatták meg az érdekességet, miszerint hogyan is néznének ki az Ikeás katalógusok címlapjai, ha azokat a mesterséges intelligencia segítségével készítenék el, valódi szobákkal, átlagemberek lakásával. A látvány megdöbbentő. 

Mert mit szokhattunk meg összességében az Ikea képein és designjában? Az elmaradhatatlan natúr színek mellett, letisztultságot, egyszerűséget, rendet, tisztaságot, és összeszedettséget. Na ezek azok a dolgok, amiket az új Ai címlapokon nagyítóval kéne keresni. 

Az emberek valódi szobabelsői ugyanis kupisak, rendetlenek, koszosak és mindent sugároznak tulajdonosukról, csak rendezettséget és harmóniát nem. A Facebookon ki is akadtak a kommentelők a megjelenített szobákon, és ilyen kommentek születtek:

"A rumli még ok, de hogy az átlagember kukának használja a padlòt, az azért szerintem ritka, ott már inkább valami mentális zűr van."

"Az a szoba felülnézetből... A drogosok szobája néz ki így a filmekben."

Majd valaki helyesbítette a fenti véleményt.:

"Inkább 2-3 kisgyerek felügyelet nélkül. Az pont ilyen."

"Valaki nyugtasson meg, hogy nem ilyen az átlag ember lakása!
(mert különben én nem fogok többé kezet idegenekkel, csak a barátaimmal -akik semmilyen szempontból nem átlag emberek."

"Én elég átlag vagyok lakás ügyben, de úgy hánynám magam telibe, mint a 3.14-csa, ha így nézne ki a lakás...
Az első kép, mintha a Trainspotting egyik jelenetéből lenne copyzva."

"Gyerek szoba még lehetne reális, mikor beszabadul több gyerek játszani önfelettül felügyelet nélkül. A többi azért már shokk."

A magyarok szerint nem ilyen kupisak az emberek, és ezek a címlapok nagyon el vannak túlozva. Te mit gondolsz? 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás