promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos erőmű rejtőzik a Balaton közelében: rémisztő járatai egy horrorfilmbe illenek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rémisztő videó került elő egy Balaton melletti föld alatti erőműről.

Hihetetlen és egyben felettébb rémisztő videó került fel a Facebookra. A Balatonon ugyanis létezik egy titkos föld alatti létesítmény, amely nem más, mint egy erőmű. 90 éve épült meg és Magyarország egyetlen föld alatti erőműve.

Mivel a föld alatt húzódik, senki sem mondaná meg, hogy pontosan hol van, Balatonfűzfő fölé magasodó dombok alá rejtették. Mindössze néhány téglaépület és egy lerombolt kémény utal arra, hogy valami lehet a domb alatt, hogy a 71-es főút felől közelítünk a település ipartelepe felé.

Az ipartelepen a vasúti pálya mellett található egy alagút, mellyel együtt három bejáraton keresztül lehet megközelíteni az 1926-ban átadott erőművet. Civilek csak nagyon nehezen közelíthetik meg az erőművet, a bejáratok pedig általában zárva vannak. 

Ám a Magyarország elhagyottan Facebook-oldalára mégis felkerült egy videó, amelyben most teljes egészében látható az objektum.

A felvételen jól látható, hogy egy nagyon rémisztő hegymélyi erőműről van szó, a termeket zegzugos folyosók, lépcsők kötik össze. Elképesztően elhagyatott és olyan, mintha egy szellemjárta helyen barangolna az ember. De akár egy számítógépes játék is lehetne, több lezárt terület található itt, elbújni pedig igencsak könnyen lehet a szétfirkált falak között. 

A videó megtekintői is elképedtek a látványon és azt is feszegeti kezdték, hogy akár ma is lehetne használni valamire. Akár még búvóhelynek is tökéletes lehetne. 

- Hát ezt nagyon komoly munka volt létrehozni és rengeteg pénzbe kerülhetett! Érdemes volna hasznosítani vagy gombatermesztésre, vagy óvóhelynek, ebben a bolond világban! Ez szerintem atombiztos! - olvasható az egyik kommentben. 

- A szellőző rendszer nem szűri a levegőt, de a bombázásnak ellenállt annak idején. Lehetne például rendezvény helyszín, a hatalmas csarnokaival - írta az oldalt kezelő egyik admin. 

- Köszönöm, hogy még ezt is láthattam! Csodálatos, szép, ha félelmetes is egyben...mi minden van a világon, országunkban, rejtélyes dolgok, amit nagyon jól megmutattak a kamerával, felvételekkel! Müemléknek kellene nyilvánítani, ápolni,...a következő nemzedéknek meghagyni! - írta egy harmadik kommentelő. 

Forrás: Femina

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás