promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három láb mellé két férfitagot és két feleséget is kapott az élettől a cirkuszi showman, az egész világon rettegve pillantottak rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 20. század egyik legegyedibb élettörténete.

Kevés olyan izgalmas és érdekes emberi történet van, mint Frank Lentinié. A neve ma már nem sok mindenkinek cseng ismerősen, de a 19. század egyik legnevesebb előadóművésze volt - testi adottságai miatt utánozhatatlan és összekeverhetetlen volt.

Ha azt mondjuk, cirkuszi előadóművészet, a legtöbben valamilyen különleges ügyességű akrobatára, erőművészre vagy zsonglőrre gondolnak, Frank azonban más miatt lett híres. A Szicíliában, egy Rosolini nevű városban 1889 május 18-án - egy hozzánőtt, elhalt ikerrel, úgyhogy a kis Francesconak három lába volt, és a férfirészből is bizony dupla jutott neki.

Francescot a szülei először továbbadták, a nagybátyja felesége fogadta magához, azt hitték nem fog sokáig élni. Pár év múlva azonban még mindig életben volt, egy specialistához küldték Nápolyba, és 5 éves korában már a többi gyerekkel játszott, még a harmadik lábát is ki tudta egyenesíteni, bár járásra azt nem tudta használni.

Francesco és szülei előtt hamar nyilvánvalóvá vált, hogy hogyan lehetne a fiú születési rendellenességét az előnyére fordítani: cirkuszi előadó lett, már 8 éves korában szerepelt Londonban, ezt követően szüleivel az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol komoly karriert futott be előadóművészként, többek között egy futball-mérkőzés kezdőrúgását is elvégezte harmadik lábával, innen kapta egyik becenevét, a "három lábú focista"-t. Frank gyakran viccelt vele, hogy mivel mind 3 lábára különböző cipőméret volt szükséges, hiába van 3 lába, mégsem tud magának venni sehol egy tisztességes pár cipőt.

30 éves korára megkapta az amerikai állampolgárságot, és karrierje 40 évig tartott. Frank meg is házasodott, első feleségét Theresa Murraynek hívták, és 4 közös gyermekük is született, 28 évig voltak házasok. Válása után haláláig 77 éves koráig Helen Shupe-val élt, karakterét a 2017-es, The Greatest Showman című filmben is megidézték, Jonathan Redavid jászotta a filmben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás