promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyik pillanatról a másikra már nem volt képes mosolyogni a fiatal nő: döbbenetes diagnózist kapott az orvosoktól
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy fiatal nőnek először azt mondták az orvosok, hogy az őt ért stressztől képtelen mosolyogni, később azonban kiderült, hogy egy sokkal rosszabb dolog okozza a tüneteit.

A 27 éves Krystel El Koussa története 2022 augusztusában kezdődött, amikor rendkívüli, szokatlan fáradtságot és izomgyengeséget kezdett tapasztalni, ami hamarosan odáig fajult, hogy már egy csészét sem tudott megtartani. A kezdeti téves diagnózisok során az orvosok a stressznek tulajdonították a tüneteit, ám állapota gyorsan romlott. Nehezen tudott beszélni, mosolyogni, sőt még levegőt is venni, így nem nagyon akarta elhinni a szakembereknek, hogy mindezeket csak a stressz okozza. Végül a sürgősségi osztályon kötött ki.

Egy sor vizsgálat után végül az orvosok ott diagnosztizálták nála a myasthenia gravis-t (MG), egy az idegrendszert érintő ritka autoimmun betegséget, amely rendkívüli izomgyengeséget okoz. Krystel intenzív kezeléseken esett át, többek között egy nyitott mellkasi műtéten is, hogy eltávolítsák a folyamat során szintén felfedezett rosszindulatú daganatot a testéből.

Minden nap szokatlan, rendkívüli fáradtságot kezdtem érezni, ami furcsa volt számomra, mert nagyon aktív ember voltam. Hetekkel később a fáradtság gyengeséggé változott a végtagjaimban és az ujjaimban. Nem tudtam megfogni egy csészét, nem tudtam bekötni a hajam. A nap végére még egy e-mailt sem tudtam beírni. A szokásos napi feladatok szinte lehetetlenné váltak

- mondta a Mirrornak a fiatal lány.

Hazatérve Krystel megkapta a biopszia eredményeit is, amiből kiderült, hogy a daganat rosszindulatú, rákos elváltozás volt.

Megdöbbentem. Nem volt könnyű felfogni, hogy egyszerre diagnosztizálnak nálam egy krónikus autoimmun betegséget és egy rákot is

- mondta.

Most, 10 hónappal a műtét után, még mindig fizioterápiás kezeléseken vesz részt, hogy rehabilitálják a mellkasi műtétje után. Krystel mint mondja nehéz volt számára az új életéhez való alkalmazkodás, mivel jelenleg képtelen megtenni azt, amit korábban.

Határozottan nem könnyű együtt élni semmilyen krónikus betegséggel, nem is beszélve ezzel az autoimmun betegséggel. Minden nap más. egyik nap kevesebb a tünet, másnap több. Minden hiányzik a régi életemből, főleg, hogy egy rendszeresen sportoló, nagyon aktív ember voltam. De tudom, hogy egy nap majd én is újra tudok kirándulni, strandolni, bulizni és mosolyogni úgy mint korábban

- mondta a fiatal lány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás