promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a Google: akinek ilyen telefonja van, jobb ha vesz egy másikat
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha neked is ilyen telefonod van, akkor tudnod kell erről.

Jelenleg nagyjából 3,6 milliárd androidos okostelefon van használatban - legalábbis a becslések szerint. Vagyis közel az emberiség fele használ valamilyen okoskészüléket, ebből pedig ki tudja, pontosan hányan használják a Google Chrome böngészőt.

Az biztos, hogy ez a világ első számú, egyben leggyakrabban használt böngészőjéről van szó. Nemrég azonban a Google rossz hírt közölt a Chrome-mal kapcsolatban; úgy tűnik, november végétől rengeteg ember nem fogja tudni használni tovább ezt a böngészőt a telefonjával.

Persze nem kell megijedni, nem minden készüléken lesz elérhetetlen és használhatatlan a böngésző, de tény, hogy a november végén elkészülő 120-as főverzió már nem lesz elérhető az Androis 7.x rendszert futtató mobiltelefonokon és táblagépeken.

A Google közlése szerint az aktívan használt androidos eszközök 3 százalékát érinti a változás, tehát ha a 3,6 milliárdhoz nzzük, akkor nagyjából 108 millió eszközt fog érinteni a böngésző támogatásának megszűnése.

Azok, akik nem tudják majd utána használni a Google Chrome-t, azoknak ott lesz majd a Mozilla böngészője, a Firefox, ami nem követel ennyire fejlett androidot, elég hozzá a 5.0-s rendszer.

Akik esetleg nem tudnák, hogy mi a különbség a Google Chrome és a Mozilla Firefox között, azoknak sok hasznos információval szolgálhat az alábbi videó. Mindenképpen érdemes megnézie azoknak, akik arra számítanak, hogy decembertől nem tudják használni a Google böngészőjét.

Viszont azt is érdemes leellenőrizni a telefonunkon, hogy milyen androidos rendszer van rajta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás