promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újítást vezet be a Google: teljesen megváltozik a keresőfelülete
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újdonságot vezet be hamarosan a Google, a keresőre fog kihatni a változás.

A Google azzal kísérletezik, hogy asztali kezdőlapjára felkerüljön egy Discover Feed, amely a cég hagyományos keresőmezője mellett az ajánlott tartalmakat is megjeleníti. A keresőóriás korábban 2018-ban már felvette az úgynevezett Discover Feed funkciót, amely az egyesült államokbeli mobileszközökön futó kezdőlapján jelent meg. 

A Google szóvivője, Lara Levin a The Verge hírportálnak adott nyilatkozatában megerősítette a változást, és megjegyezte, hogy ez egy kísérlet, amelyet jelenleg Indiában futtatnak. A google.com minden változása jelentős, mivel továbbra is a világ leglátogatottabb webhelye.

Akik mobiltelefonon Chrome böngészőt használnak, azoknak ismerősek lehetnek az ajánlott tartalmak, az oldal ugyanis olyan híreket mutat, amelyek igazodnak a felhasználó érdeklődési köréhez, legyen szó bármiről. Ugyanezt teszelik most, hogy miként fog kinézni az asztali felületen. A Google kísérleti felülete hasonlít ahhoz, amit a Microsoft kínál a Bing keresőjében, amely már hosszú listát tartalmaz hírekről és egyéb információkról. 

A Twitteren már megjelent néhány fotó arról, hogy mindez miként is fog kinézni, ezt már láthatják azok a Google felületén, akik részt vesznek a tesztelésben. 

Korábban már tett nagy bejelentést a Google, méghozzá azt, hogy hamarosan nem kell emlékeznünk a hosszú és a bonyolult jelszavainkra minden egyes szolgáltatáshoz vagy alkalmazáshoz, amelybe bejelentkezünk. A Google a személyes Google Fiókok alapértelmezett bejelentkezési lehetősége megváltozik, bevezetik a jelszókulcsokat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás