promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő videó terjed az alvásról, már 15 millióan látták a dermesztő képsorokat
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy alvási szakértő is komoly veszélyekre hívta fel a figyelmet a téma kapcsán.

A legtöbben tudjuk, hogy ha el akarjuk kerülni a korai ráncosodást, nem szabad sokat tartózkodnunk a napon, kerülni kell a dohányzást és egészségesen kell táplálkoznunk és ehhez hasonlók. De tudtad, hogy a legártalmatlannak tűnő dolog, amit minden nap, vagy egészen pontosan minden este csinálsz, akár az arcvonásaidat is megváltoztathatja?

Az, hogy hogyan alszunk és ennek az arcunkra gyakorolt ​​hatása, lázas beszédtémává vált a közösségi médiában az utóbbi időben. Egy azóta vírusos terjedő TikTok-videóban egy amerikai influenszer, Marianne azt állította, hogy ajkai eldeformálódását az okozta, hogy folyamatosan az oldalán aludt.

A bejegyzést már csaknem 15 millió alkalommal nézték meg, és csaknem 7000 kommentet fűztek hozzá a követői, akik úgy tűnik, elhitték az elméletét.

Ezt erősíti meg az Aesthetic Surgery Journalban megjelent tanulmány is, mely szerint az alvás közben az arcunkra kifejtett kompressziós, feszültségi és puszta nyomási erők az arc torzulásához vezethetnek.

"Az ilyen torzulások függőleges ráncok és gyűrődések formájában nyilvánulnak meg, amikor oldalt vagy hason alszunk Ezek a függőleges redők átmeneti alvási ráncokként jelentkezhetnek, gyakran az orrtól az ajkak sarkáig terjedő vonalak mentén, de idővel, ahogy a bőr öregszik, és elveszíti visszaugrási képességét a ráncok állandósulhatnak. Ugyanez igaz a test más részein is, ahol a gravitáció hatásai lépnek életbe. Az oldalunkon fekvés hatására a melleink összenyomódhatnak, ami észrevehető függőleges vonalakat eredményez a dekoltázson” – nyilatkozta a Daily Mailnek egy alvási szakértő.

„Ha az oldaladon alszik, ismétlődő nyomást gyakorolhat egy adott területre, gyűrődéseket hozva létre, és ronthatja a vonalak és ráncok megjelenését az előnyben részesített alvási oldalon” – mondja.

Az életkor előrehaladtával az aszimmetriák egyre nyilvánvalóbbá válnak, és ráadásul a bőr rugalmassága csökken, ami azt jelenti, hogy több időbe telhet, amíg a statikus vonalak újrahidratálódnak és helyreállnak egy éjszakai alvás után.Ez ugyanaz, mint a mosolyvonalak – mindenkinek vannak ilyenek, de minél idősebb vagy, annál valószínűbb, hogy azok a helyükön maradnak, miután befejezted a mosolygást, és végül állandósulnak 

- hangsúlyozta Dr. Kate Zamani. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás