promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt az orvos: döbbenetes részletek derültek ki Elvis Presley haláláról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Családja Elvis Presley boncolási jegyzőkönyvének zárolását kérte 50 évre, ám ennek ellenére most sok beszédes információ látott napvilágot a Király tragikus halálának okairól.

Elvis Presley hirtelen halála miatt rajongók millióinak szíve szakadt meg annak idején. A Királyként emlegetett világsztár 1977. augusztus 16-án, mindössze 42 évesen hunyt el. Elvisre arccal lefelé a földön találtak  rá Graceland-i otthonának a fürdőszobájában, halálának pontos okait pedig azóta is rejtély övezi.

Miután Elvis családja úgy döntött, hogy 50 évig zárolják a Király boncolási eredményeit, jó ideig csak találgatni lehetett a tragikus halálának okait illetően. Az énekes akkori barátnője, Ginger Alden volt az, aki a rock and roll sztár holttestét fefedezte a fürdőszobája padlóján. A nyomasztó jelenetről Ginger, aki akkor még csak 21 éves volt, így írt visszaemlékezésében:

Karja a földön feküdt, szorosan az oldalához, tenyerével felfelé. Világos volt, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy rá néztem, hogy már nem él. Elvis nem mozdult. Óvatosan magam felé fordítottam az arcát. Egy csipetnyi levegő távozott az orrából. Nyelve hegye a fogai közé szorult és az arca foltos volt. Finoman felemeltem az egyik szemhéját. A szeme meredt egyenesen előre és vérvörösen.

Ugyanazon a napon boncolást végeztek a világsztáron, de családja azonnal 50 évre zátolta a a jelentést, ami rengeteg találgatást váltott ki a halálát illetően. Dan Warlick, Tennessee-i Hivatalának főnyomozója részt vett a boncoláson, és meg is erősítette azt a népszerű elméletet, hogy Elvis akkor halt meg, amikor erőlködött, hogy sikerülljön elmennie vécére. Egyszer ezt mondta: "Presley krónikus székrekedése, az éveken át tartó vényköteles gyógyszerek szedése olyan folyamatokat indítottak el a testében, amelyek következtében az erőlködés hatására megállt a szíve"

Ezt az elméletet azonban sokan cáfolták az elmúlt időszakban. A boncolási eredményeket 2027-ben hozzák majd nyilvánosságra, ám egy kaliforniai orvos, Forest Tennant, aki már látta az ominózus jelentést most döbbenetes információkkal szolgált. Az orvos szerint halála napján kiszállva a fürőkádból Elvis megbotlott egy zsinórban, majd elesett. A sérülése pedig olyan súlyos volt, hogy az az agyszövetének megbomlását okozta, ami beszivárgott a vérkeringésébe. Tennant szerint valójában ez okozta Elvis halálát - írja a Mirror.


Ha valaki többet meg akar tudni Elvis haláláról, annak mindenképp érdemes megtekintenie a méltán népszerű életrajzi filmét. Magyarországon 2022 júniusában mutatták be a Baz Luhrmann által rendezett Elvis című életrajzi filmet, amiben Austin Butler alakította a Királyt, az alkotás pedig pont a Király halála előtti időszakáról szól. Az Elvis című filmet a cannes-i fesztiválon is levetítették, ahol akkora hatást gyakorolt a közönségre, hogy2 percen keresztül állva tapsolták a művet, amit egyesek egyenesen zseniálisnak neveztek, és azt mondták, hogy ennél jobban, intimebben el se lehetett volna mesélni a legendás zenész életét. A film jelenleg az HBO Max-on tekinthető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás