promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigaégés: trágár fenyegetést tett közzé egy budapesti panelház liftjében, amit válaszul kapott egy életre elnémította a pofátlan lakót
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt hiszem erre mondják, hogy egy terv visszafelé sült el.

Egy kerületi lakókat tömörítő Facebook csoportban került napvilágra egy olyan eset, amikor a posztoló valószínűleg álmában sem gondolta, hogy hősies cselekedet után ő lesz kihozva bunkónak.

Aki ált már panellházba, az tudja, hogy van ennek egy rossz megítélése. Én egész gyermek- és fiatalkoromat ilyen jellegű építményben töltöttem és néhány év után most az élet ismét úgy hozta, hogy megint egy ilyenben élek. A leggyakoribb kritika ezekkel az épületmonstrumokkal kapcsolatban, hogy (szó szerint fogom idézni) azt is hallod, ha a szomszéd f*ngik egyet. Ha minden alkalommal emellé a vélemény mellé egy száz forintost is kaptam volna, akkor anyagi problémákkal biztosan nem küszködnék.

Aláírom, voltam már olyan panelben ahol tény és való, hallottam, hogy milyen receptet főz meg anyuka a youtube-ról, de ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező, patinás, nagypolgári lakásban is töltöttem már időt.

Ami viszont kétségtelen, hogy sok ember él együtt és így bizonyos dolgokban mindenképpen muszáj alkalmazkodni. Például a közös területek tisztántartása, a kutyánk megfelelő, pórázon való sétáltatása, udvarias köszönés és rengeteg apróság, ami nem kerül sok energiába mégis megkönnyíti a panellétet, ahol kis túlzás nélkül is egy falunyi ember lakik.

Ezen gondolat mentén indult el az a férfi is, aki egy üzenetet hagyott a panellház liftjében az egyik lakóhoz címezve a nem éppen szofisztikált szavakat. Akinek esetleg még mindig ismeretlen lenne, a lift falán való üzengetés elképesztően magyar dolog és kiirthatatlanul hozzátartozik a miliőhöz. A munkábamenetel egy amolyan orosz rulett, rettegsz, hogy a liftbe lépve nem látod-e meg a neved, az ajtószámod, a kocsid rendszámát, esetleg a háziállatod személyleírását.

Tehát a férfi egy hosszú üzenetben kifejtette, hogy egyáltalán nem kíváncsi a házban lakó sikítozó nő intim pillanataira és lehetne annyira tekintettel másokra, hogy a tevékenységet csendben végzi. Szokás szerint előjött, hogy itt gyerekek is élnek, ők mit gondolnak, munkába kell menni és minden amit ilyenkor elő lehet venni. A végére sajnos az úriember odatett egy olyan mondatot, ami végül a vesztét okozta: Ha pedig esetleg ütnek, akkor üss vissza, lehetőleg csendben.

Annyira büszke volt a probléma megoldására kidolgozott tökéletes tervre, hogy egyből ki is pattintotta egy Facebook csoportbaa kész művét és várta a bezsebelendő dicséreteket, helyette azonban olyan online pofont kapott, hogy a fal adta a másikat. Gyakorlatilag ízekre szedték szét: a fiatalabbak a szemére vetették, hogy biztosan féltékeny és hagyja már békén a szerelmeseket, majd lecsendesednek, illetve válogattnál válogatottabb jelzőket kerestek a posztot kitevő férfi szegényes magánéletére. A másik tábor pedig egyöntetűen azt nevezte gusztustalannak, hogy hogyan írhat így valakia nők ellen elkövetett erőszakról.

Azt nem tudjuk, hogy a levél lekerült-e a liftről, esetleg célbaért-e az üzenet és halkabb lett egymás szeretése, mindenesetre dicsekvő posztot ennyire fordítva elsülni még nem igazán láttam. Hát így szeretlek Budapest.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás