promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli felhívás az OTP Banktól, és ha sok pénzt akarsz a bankkártyádon látni, meg kell lépned ezt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OTP Bank továbbra is egy kis spórolásra ösztönzi az embereket, amihez minden segítséget megadnak.

Hazánkban nem igazán szeretnek spórolni az emberek, és tényleg sok olyan ember akad, akinek bár elég szép a fizetése, de a hónap végére mindet elveri, mert aztán érkezik a következő kör. A magyarok ugye arról is híresek, hogy szeretnek felesleges dolgokat vásárolni, főleg, ha van miből.

A váratlan dolgokra pedig megéri felkészülni, mert ha ebben az esetben nincsen megtakarításunk, akkor kölcsön kell kérnünk valakitől, vagy a legrosszabb esetben hitelt felvenni.

Most a Tőzsdefórum mutatta be az OTP Bank friss felmérését, amiből az derült ki, hogy a 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka pénzügyi szempontból bizonytalannak érzi a jövőjét. Ettől függetlenül csak a megkérdezettek 35 százaléka igyekszik félre tenni, vagy éppen befektetni a meglévő vagyonát.

Az OTP Bank kutatásból az is kiderült, hogy a fiatalok 72 százaléka szerint 5000 forint felett van az a pénzösszeg, amit érdemes havonta rendszeresen megtakarítási vagy befektetési célra szánni, viszont a legtöbbeknek (18 százalék) a mindennapi kiadásokon túl mindössze maximum 500 forintja marad hó végére, amit félre tudna tenni, ami ugye nem túl sok.

Fabriczki Rita, az OTP Bank megtakarítási termékekért és szolgáltatásokért felelős vezetője szerint érdemes szétnézni, mert a hazai pénzintézet is rengeteg alternatívát kínál erre, hogy több pénz lehessen a bankszámlánkon. Ha az elhatározás megvan, akkor a többi csak rajtunk múlik.

Az OTP internet- és mobilbankban elérhető Persely segítségével például az ügyfelek kis összegeket tudnak majd félretenni, sőt, ezekhez különböző célokat is rendelhetnek. A Persellyel a digitálisan aktív, megtakarítási „életútjuk" elején járó, azaz ezen a területen még kevésbé tapasztalt ügyfeleknek segít a bank abban, hogy automatikusan, de tudatosabban kezeljék kis összegű megtakarításaikat.

Természetesen az OTP Persely nincsen lekötve, tehát bármikor vehetünk ki belőle pénzt, ehhez nem kell elérni a megtakarítási célt. Ez ugyebár vészpénznek is jó, amihez bármikor hozzáférhetünk, amikor szükség van rá. Érdemes tehát kis összegekben is megtakarítani, tudatosan gyűjtve, rendszeresen félretéve. Nem szabad elfelejteni a mondást, hogy sok kicsi valóban sokra megy.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás