promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt van az OTP Bank hatalmas bejelentése – rengeteg embert érint a változás
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyan funkcióval bővül az OTP internet- és mobilbankja, amivel rengeteg embert fog tudni pénzt megtakarítani.

A spórolás abszolút nem elhanyagolható fogalom mostanság. Nehéz félretenni, de azért mindenki próbálkozik vele. Az infláció már engedett a szorításból, de még nem tudtunk száz százalékosan fellélegezni. Ettől függetlenül aki tud, az igyekszik egy kis pénzt félretenni az rosszabb napokra.

A többség azonban általában gyűjt valamire, például új tévére, vagy telefonra. Ez ugyebár a jobb megoldás, és nem éri meg személyi kölcsönt felvenni, vagy éppen részletfizetés terhét cipelni havonta.

Az OTP Bank Öngondoskodási Index felméréséből kiderült, hogy a lakosság majdnem fele nem tudja kezelni a kis összegű megtakarításokat, ezért pénzüket otthon, vagy látra szóló betétben tartják. A pénzintézet azonban most egy szenzációs újítást vezet be.

A közleményből, amit az Origo is közzétett kiderül, hogy az OTP internet- és mobilbankban elérhető Persely segítségével az ügyfelek kis összegeket tudnak majd innentől félretenni, sőt, ezekhez különböző célokat is rendelhetnek. A Persellyel a digitálisan aktív, megtakarítási „életútjuk" elején járó, azaz ezen a területen még kevésbé tapasztalt ügyfeleknek segít a bank abban, hogy automatikusan, de tudatosabban kezeljék kis összegű megtakarításaikat.

Természetesen a Persely nincsen lekötve, tehát bármikor vehetünk ki belőle pénzt, ehhez nem kell elérni a megtakarítási célt. Ez ugyebár vészpénznek is jó, amihez bármikor hozzáférhetünk, amikor szükség van rá.

Amennyiben a beállított célösszeg, illetve céldátum teljesült, az ügyfélre van bízva, hogy fel kívánja-e használni a megtakaríttott összeget, vagy további pénzösszegeket helyez el benne.

„Fontosnak tartottuk egy olyan digitális platformokon elérhető funkció bevezetését, melynek segítségével pénzügyileg tudatosabbá, rendszeres megtakarítókká válhatnak”

 – mondta Fabriczki Rita, az OTP Bank megtakarítási termékekért és szolgáltatásokért felelős vezetője.

Érdemes tehát kis összegekben is megtakarítani, tudatosan gyűjtve, rendszeresen félretéve. Nem szabad elfelejteni a mondást, hogy sok kicsi valóban sokra megy. Tehát belevághatunk a spórolásba, és ehhez az OTP Persellyel minden segítséget megkapunk, a többi már rajtunk múlik, mennyit szeretnénk félretenni.

[[vid1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás