promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fénnyel gyógyít a magyar fizikusnő, az orvostársadalomtól a sportolókig mindenki a lábai előtt hever
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A fénnyel gyógyítás sok ember számára kuruzslásnak hangzik, ám élvonalbeli fizikusok radikálisan mást gondolnak a dologról.

gyógyítás, orvoslás tudománya azóta része az emberiség életének, amióta betegségek vannak. Praktikák és módszerek millióit próbálták már ki az idő során, a gyógyfüvekkel gyógyító sámánoktól a magukat természetfeletti képességek birtokosainak tartó mágusoktól a modern nyugati orvostudomány elképesztő gépein és technikáin keresztül az emberiég mindent bevet, ha az élet megmentése a tét. Napjainkban a hivatalos narratíva szinte kizárólag a kórházi ellátásra koncentrál, bár számtalan híve van az alternatív gyógymódoknak is. Honfitársunk, dr. Fenyő Márta Katalin fizikus egyetemi diplomával a zsebében és a modern tudományra kiterjedő óriási tudásanyag birtokában életét a fény gyógyító erejének kutatására szentelte, hihetetlen eredméneket produkálva.

Az 1946-ban született Dr. Fenyő Márta Katalin életpályája minden kétséget kizáróan rendkívülinek mondható. Az ország egyik legjobb gimnáziumában, ez Eötvösben érettségizett, ezután kezdte meg fizika tanulmányait az ELTE falai között. Diákévei alatt érdemesnek találtatott az orvosi műszereket gyártó MEDICOR vállalat ösztöndíjára, már egyetemistaként kifejlesztett egy olnya találmányt, amely a röngtengépek által készített felvételek olvashatóságát nagy mértékben jobbá tette, jóval kevesebb sugárzásfelhasználás mellett. Már a diplomaszerzés után, 1980-ban kereste fel Mester Endre professzor-t, akinek saját kutatólaboratóriuma volt a Szabolcs Utcai Kórházban. Kis teljesítményű lézerfényes eljárásokkal intenzív javulást tudott elérni lábszárfekélyes betegek esetében. Digitális képkiértékelést követp automatizált vércsoport-azonosítási és vérkép-elemzési metódusai szintén úttörő kutatásoknak számítottak, hihetlen eredményeket produkált. A rendzserváltás után fényterápiás gyógycentrumot nyitott Budapesten, aminek eredményeire az Amerikai Egyesült Államokban is felfigyeltek. 

A 2000-es évek elején techonlógia szabadalomkérelmet nyújtott be a hatóságoknak, ezen elvek alapjáb fejleszetette ki társaival a Sensolite névre hallgató fényterápiás ágyát. Az egész testre kiterjedő fényterápiával rentegeg betegség esetén sikerült javulást elérnie, és sportolók regenerációjabn is szerepet kap az ágy - többek között a zsinórban háromszor olimpiai aranyérmes magyar vizilabda-válogatott is magával szokott vinni egy ilyen típusú gyógyeszközt a nagy világversenyekre.

Rengeteg történet van, hogy a legnagyobb hatásfokkal működő gyógyító módszerek akkor születnek, ha az alternatív és hagományos gyógyászat összefog a modern tudomány eredményeire építő nyugati orvostudománnyal. Dr. Fenyő Márta Katalin honfitársaink hosszú sorához csatlakozott, akik átformálták a világot amiben élünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás