promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus hancúrléce van egy macinak az egyik magyar gyermekorvosi rendelőben
Borítókép:  Profimedia - illusztráció / Jóvanazúgy! Facebook csoport
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon nem ez lenne az első alkalom, hogy kicsit félreérthető rajz kerül elő az egyik gyermekorvosi rendelőben.

Ahogyan a Promotions is beszámolt róla, kialakult egy kis vita az orvosi igazolásokkal kapcsolatban a közelmúltban. Azt javasolták a házi gyermekorvosok, hogy az iskolák az átlagos három nap helyett ötször három nap szülői igazolást fogadjanak el.

Ezt több iskola már alkalmazza, és a statisztikák szerint nem nőtt a hiányzások száma. Hogy kinek mi a véleménye erről, azt a lenti cikkünkben el tudjátok olvasni. Több gyerekorvos már tényleg nem adna ki igazolást, hogy tudjanak foglalkozni az érdemi betegellátással, és ne adminisztrációval menjen el az idő.

Közben az internet népe már teljesen mással van elfoglalva, mivel előkerült egy fotó az egyik nagyon népszerű Facebook csoportban, ami igazán félreérthető. Ugyebár a legtöbb magyarországi gyermekorvosi rendelőben vannak vidám fotók, vagy éppen festmények a falakon, hogy ezzel is megnyugtassák a kicsiket.

Találkozhatunk az egyikben egy macival, aki igazán boldog, de a festmény sajnos olyan, mintha a rajzolt állatkának a hancúrléce az égnek meredne. Azt a fotó készítője nem akarta leleplezni, hogy melyik magyarországi gyermekorvosi rendelőben található meg az alkotás.

Ilyenkor előjön, hogy rossz az, aki rosszra gondol, így a kommentelők össze is csaptak egymással. Akadt olyan, aki szerint a festmény több mint fura, mások pedig nem látnak benne semmi rosszat. Mi mindenestre megkérdeztünk egy neve elhallgatását készült grafikust, hogy elemezze ki a macit.

„Nem igazán szoktam ilyenekben ítéletet hozni, de a festmény tényleg kicsit kétértelmű. Amikor jómagam egy medvét rajzolok, és azt mesefiguraként ábrázolom, akkor csak a pocakja közepébe kell a kör, amivel aranyosabb hatást kelt, de szinte mindenhol így alkalmazzák. Ez a kör itt lemegy a medve ágyékáig, ami abszolút félreérthető. Szerintem néhány gyerek, aki tudja mi a szitu, valószínűleg el tud mosolyodni rajta, szóval a hatását eléri”

- mondta lapunknak a szakember.

A vidám maci közben valamelyik gyermekorvosi rendelőben tovább élvezi az életet, és mosolyogva vidítja fel a gyerekeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás