promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar atomfizikus volt a világ legjobb Poirot-ja, David Suchet 40 éve játszotta Teller Edét egy sorozatban, amiről talán nem is tudtál
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Előbb volt magyar atomfizikus, mint belga detektív a 77 éves David Suchet.

Sir David Suchet május 2-án töltötte be 77. életévét, de abszolút nem látszik meg rajta a kor. A világ legjobb Poirot-ja rendszeres testmogással, edzésekkel tartja formában magát, közben pedig folyamatosan dolgozik. Igaz, legutóbb csak a hangját hallhattuk Az Úr sötét anyagai című sorozatban, mint Kaisa, de már előkészítés alatt van a Dinner with Edward, aminek a főszereplője lesz.

David Suchet számos szerepben volt látható, még mielőtt elvállalta volna Hercule Poirot szerepét az ITV sorozatában. Kevesen tudják például, hogy 1985-ben játszott már egy Agatha Christie-adaptációban, a Tizenhárman vacsorára című alkotásban, amiben még Peter Ustinov volt a belga mesterdetektív, Suchet pedig Japp főfelügyelőt alakította. Ehhez tartozó érdekesség, hogy a színész élete legrosszabb szerepének tartotta ezt, de Ustinov megjegyezte neki a forgatáson, hogy

kifejezetten jól állna neki Poirot figurája is.


Ez egy olyan információ, amire a nagy Poirot-rajongók csak legyintenének, hiszen ezt ők már régóta tudták, de az már talán számukra is újdonság, hogy Sir David Suchet több, mint 40 évvel ezelőtt egy magyar atomfizikust is eljátszott.

1980-ban mutatták be az Oppenheimer című hétrészes sorozatot, ami az "atombomba atyjáról", Robert Oppenheimer elméleti fizikusról szólt. Ebben a szériában David Suchet Teller Edét alakította.

A Budapesten született atomfizikust a "hidrogénbomba atyjaként" szokták emlegetni, hiszen aktívan részt vett a hidrogénbomba-kutatásokban. Teller Ede 72 éves volt, mint David Suchet őt alakította az Oppenheimer-ben, szóval akár még láthatta is őt a sorozatban, de ezt már sosem tudjuk meg.

Az alábbi videóban megnézhetitek, hogyan alakította mindenki kedvenc Poirot-ja 34 éves korában a magyar atomfizikust.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás