promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő dolog állhat amögött, ha sokszor fáj a feje
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek miatt az okok miatt lehet, ha valakinek sokszor fáj a feje. 

A fejfájás egy mindennapi dolog és néha már teljesen természetesnek vesszük. Sokan a frontra vagy a vérnyomásra fogják, ám több ok, betegség is közrejátszhat abban, hogy miért fáj a fejünk. Sok esetben pedig egyáltalán nem látogatjuk meg az orvosunkat, annak ellenére, hogy indokolt is lehet. Ha naponta több fájdalomcsillapítot veszünk be és a fejfájás folyamatossá válik, akkor nincs más teendő, a kivizsgálás elengedetlen. 

Miért fájhat a fejünk?

  1. Stressz
    A munkahelyi, magánéleti gondok hamar kihathatnak az egészségünkre és a stresszes életmód hamar migrénes fejfájáshoz vezethet. De ezt kiválthatja a szorongás és a sértettség is.
  2. Tartáshibák, gerincproblémák
    A nyaki gerincszakasz degeneratív elváltozásai, a meszesedés, a kopás, a nyakizmok görcse is gyakori oka a fejfájásnak. Ez utóbbi kialakulásában a stressz, a mozgásszegény, ülő életmód miatt kialakult rossz testtartás is szerepet játszik - írja a Házipatika. 
  3. Koffein
    Lehet, hogy nem is gondolnánk, de kávéval, teával és kólával is előidézhető a fejfájás. Egy idő után pedig már attól is fájhat, ha valaki nem viszi be a szervezetébe a megszokott adagot.
  4. Kiszáradás
    A túl kevés folyadékbevitel és az ehhez kapcsolódó ásványi anyag- és sóhiány a szakemberek szerint az egyik leggyakoribb oka a nem betegséghez kapcsolódó fejfájásnak.
  5. Komoly betegségek
    A fejfájás tünetként is jelentkezhet, nátha és magas vérnyomás esetén is érezhethük. Ám agyhártyagyulladás és agyi vérrög okozta elzáródás esetén is érezhetjük. Szájüregi és fogproblémák esetén is fájhat a fejünk a tünetet pedig agytumor is okozhatja. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás