promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Negyven fős kannibálcsalád tizedelte a turistákat, csak nehezen tudták megfékezni a mészárlást
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Horrorisztikus, mégis történelmi esemény zajlott Skócia egyik barlangjában, ahol a tömegmészárlást végül felszámolták.

A Girvan és Ballantrae között található barlang állítólag Alexander "Sawney" Bean otthona volt. A legenda szerint Bean egy több mint negyven tagú klán vezetője volt a 16. században, aki 25 év alatt több, mint 1000 áldozatot gyilkolt meg és kannibalizált. - mesélte el a történetet a Daily Record.

Bean állítólag egy Black Agnes Douglas nevű nővel költözött be a barlangba, miután elhagyta gyerekkori otthonát, East Lothian-t és mivel nem lévén jogos bevételi forrásuk, ketten a közeli úton csaptak le az utazókra, akiket a barlangba hurcoltak, kirabolták, majd megölték őket. Hamar rájöttek azonban, hogy meg kell semmisíteniük a holttesteket, nehogy elkapják őket, ezért el kezdték enni áldozataik húsát, maradványaikat pedig eldobták, amelyeket időnként kimosott a víz a közeli partokra. A helyi lakosok azt hitték, hogy vadállat végzett ezekkel az áldozatokkal.

A barlang 180 méter mély volt, és a bejáratot dagály idején elzárta a víz – ami segített Beannek és Douglasnak körülbelül 25 éven keresztül megbújni a kíváncsi szemek elől. Ez idő alatt a párnak nyolc fia és hat lánya született, akik 14 unokát és 18 dédunokát nemzettek vérfertőzés következtében.

Tevékenységüknek akkor lett vége, amikor az egyik rablásuk nem a tervek szerint alakult, és ez az egész klán halálához vezetett. Ugyanis lesből csaptak le egy férjre és feleségére, akik lóháton utaztak a tengerparton, de a férfi meg tudta védeni magát (sajnos feleségét akkor már megölték) és sikerült elmenekülnie. A férj tájékoztatta a helyi bírót hátborzongató élményéről, majd IV. Jakab király 400 emberből és több vérebből álló keresőcsapatot szervezett. Hamar megtalálták a barlangot, benne a klánt a feldarabolt holttestekkel körülvéve.

A klánt ezután elfogták és láncra verve vitték az edinburghi Tolbooth börtönbe. Nem sokkal ezután tárgyalás nélkül kivégezték őket, mivel úgy ítélték meg, hogy nem érdemlik meg az életet szörnyű bűneik miatt. A skóciai barlang, ahol a borzalmak megtörténtek, azóta is idegenforgalmi nevezetesség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás