promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
134 év után leleplezték Hasfelmetsző Jack-et, így nézett ki valójában a hírhedt sorozatgyilkos?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy elveszettnek hitt tárgy fedhette fel, milyen is volt Hasfelmetsző Jack valódi arca.

Hasfelmetsző Jack minden idők egyik leghírhedtebb és legbrutálisabb sorozatgyilkosa, akit sosem sikerült elkapni, és a mai napig folyamatosan születnek teóriák, hogy ki is volt ő valójában. 1888 és 1891 között legalább 5 halálos áldozata volt, és állítólag felkavaró leveleket írt a rendőrségnek – olyan is megesett, hogy egy kivágott belső szervet küldött, így rengetegen rettegtek tőle.

Rengetegen próbálták elkapni Hasfelmetsző Jacket, de senki se járt sikerrel. A Scotland Yard nyomozója, Frederick Abberline szinte megszállottja lett az esetnek, és úgy tűnik, hogy elég közel járt a megoldáshoz, ugyanis már az arcát is ismerte a gyilkosnak, de végül elvették tőle az ügyet – de hagyott hátra valamit, ami könnyen lehet, hogy megválaszolja a 134 éves kérdést.

Frederick Abberline-nak volt egy sétabotja, aminek a csúcsán ott díszelgett Hasfelmetsző Jack állítólagos kifaragott arcképe. Hosszú évekig elveszettnek hitték a tárgyat, főleg, miután 2015-ben bezárt az egyetem, ahol elvileg őrizték, de nemrég sikerült megtalálni a felbecsülhetetlen értékű relikviát – ezzel pedig talán új lendületet vehet a hajsza a modern eszközöknek köszönhetően.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy tényleg Hasfelmetsző Jack arca van a nyomozó sétabotján, de mindenképp egy kifejezetten érdekes felfedezésről van szó, hiszen egy ilyen régi rejtélynél ez is hatalmas dolognak számít – itt lehet megnézni a relikviáról készült képet, vagyis a hírhedt sorozatgyilkos állítólagos arcképét:


Kép: College of Policing (via ladbible.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás