promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felkavaró videó terjed egy idős férfi kivégzéséről, gyilkosai hullámsírba küldték miközben filmeztek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy drogkartell tagjának lenni sohasem volt életbiztosítás.

Az itthon is nagy sikerrel futott Narcos című Netflix-produkció által az átlagember is betekintést nyerhetett a Dél-Amerikában működő bűnszervezetek mindennapjaiba. A napokban nyugtalanító videó jelent meg a Twitteren: a felvételen egy kartell tag kivégzése látható, aki valószínűleg nagyon rossz embert próbált meg átverni.

Reinaldo Fuentes, 68 éves, venezuelai férfi valószínlűeg úgy gondolta, hogy élete üzletét fogja végre hajtani. A kartell körülbelül 3,5 milliárd forintnyi (több, mint 200 kg) kábítószert bízott rá. Fuentes főnökeinek azt hazudta, hogy a parti őrség üldözőbe vette, ezért kénytelen volt hátrahagyni az árut. Ez egyébként bevett módszer, amennyiben a hatóságok előtt lebuknak a csempészek, gyakran hagyják inkább veszni az árut, és menekülnek, hiszen kábítószer van bőven a termelési helyeken, az ügyes csempész élve többet ér a kartell számára.

A venezuelai férfi terve az volt, hogy az immár hozzá került kokaint átcímkézi, és eladja saját maga, minden hasznot megtartva magának. A videóból nem derül ki hogyan, de lebukott a szervezet előtt, akik kegyetlen bosszút álltak rajta. Kivitték egy csónakban a nyílt tengerre, és egy horgonyhoz kötözve a vízbe dobták Martinique közelében.

A videón a végrehajtók nyugodtan beszélgetnek, Fuentes szótlan, ám a rémület a szemében valószínűleg sok embernek okozott felkavaró perceket, akik megnézték a videót. Lehet, hogy a kábítószer-csempészet komoly anyagi haszonnal kecsegtet, ám a videó is mutatja, hogy  munkahelyi mulasztásnak, stiklinek is komolyabb követkeményei vannak.

Itt tudjátok megnézni a felvételt, de előre szólunk, hogy valóban feljavaró képsorokról van szó. A férfi, aki másodpercekkel később a víz áldozatává vált, valóban utoljára látható élve:


Részünkről maradunk a szerkesztőségben, még úgy is, hogy a Karib-tenger szigetvilága elképesztően csalogatónak tűnik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás