promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemencébe esett a gyári dolgozó, aki fájdalmas szenvedések között vesztette életét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kajakgyártó üzemben halt szörnyű halált az a gyári dolgozó, aki munkavégzés közben beleesett a több száz fokos kemencébe.

Nagy-Britannia vezető hírportálja, a Mirror számolt be arról az esetről, ami még 2011-ben végződött szörnyű halásettel, ugyanis nemrég megemlékeztek Alan Catterallról. Arról a férfiről, aki a Pyranha Mouldings névre keresztelt kajakgyártó üzemben vesztette életét műszak közben. Munkaköréhez szorosan kapcsolódó feladat volt, hogy az üzemben található óriási kemence oldaláról tisztítsa le az olvadt műanyagot.

Tevékenysége során megcsúszhatott és beleesett a kemencébe, amit nem látott és nem hallott senki sem. Így munkatársa mit sem sejtve üzemkész állapotba hozta a kemencét a munkafolyamat elindításához, majd bekapcsolta azt. Alan Catterall kezében volt ugyan egy feszítővas, amellyel teljes erejéből ütötte a kemence oldalát és üvöltött ahogyan csak bírt, sajnálatos módon ezt nem hallotta meg kollégája. Az egyre csak fokozódó forróságot nem tudta elviselni, Alan így szó szerint megsült az ipari kemencében.

A gyári dolgozók csak akkor vették észre, hogy valami rendellenes dolog történik a kemencében, amikor Marc testéből származó sűrű fekete füst a magasba emelkedett.

Alan felesége beperlete a vállalatot a munkavédelem súlyos hiányossága miatt és a bírósági eljárás végkimenetele is az ő pártját fogta, ez azonban nem hozta vissza a férjét és a mai napig is könnyekben tör ki, ha csak eszébe jut a tragédia.

A munkavédelmi súlyos jogsértésben egyébként a vállalat műszaki igazgatóját, Peter Mackerethet több ponton is bűnösnek találták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás