promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Extrém körülmények közt, 35 órán át hánykolódott az óceánon egy férfi - elképesztő, miken ment keresztül és mit meg nem tett a túlélésért
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

35 órát hánykolódott az óceánon félig elmerült csónakjában, életveszélyes körülmények közt egy horgászni indult fiatal férfi, aki csodával határos módon túlélte a több szempontból is kellemetlen kalandot.

 

Charles Gregory péntek kora reggel horgászni indult laposfenekű csónakjával, mikor egy hullám felborította, és bár vissza tudott kapaszkodni rá, az messze elsodródott a parttól, így kiúszni sem volt lehetősége, így közel két napig küzdött az életéért a brutális floridai napsütésben, helyzetét pedig az is tovább nehezítette, hogy a mentőmellényét és a mobiltelefonját is elhagyta, s ha mindez nem lett volna elég, félig vízbe merült ladikjában több medúza is megcsípte, valamint cápák is köröztek a szerencsétlenül járt férfi körül - írja a CNN

Családja azt követően értesítette a hatóságokat, hogy Charles nem tért vissza a szokásos időben a St. Augustine-i kikötőbe.

"Halálra volt rémülve. Azt mondta, abban a több mint harminc órában többet beszélgetett Istennel, mint addig egész életében"

– fogalmazott az apa.

A pórul járt férfi mindent elkövetett, hogy életben maradjon: leszerelte a hajó tönkrement motorját, hogy ennyivel is könnyebb legyen a ladik, és még az úszónadrágját is levette, hogy azzal mintegy zászlóként próbálojon jelezni, hátha egy arra járó hajó vagy repülő kiszúrja a messzeségben.

"Elmondása szerint az éjszaka volt a legrosszabb. Komoly napégése volt, ami különösen fájt neki, mikor a tengeren komoly szél kerekedett. Úgy érezte, megfagy ott a vízben" 

- osztotta meg a nem mindennapi történet pár részletét az édesapa.

A szerencsétlenül járt horgászra végül az amerikai parti őrség talált rá, miután egy repülőgépről észrevették Gregoryt az óceánon hánykolódó pici csónakjában.

Charles már otthon pihen, de nincs jó állapotban, kimerült és dehidratált, valamint rabdomiolízisben (a vázizomzat pusztulásával járó állapot) szenved, ami a dehidratáció tovább súlyosbít. A komoly napégés, a zúzódások és medúzacsípések miatt nagyon nehezen tud mozogni és felkelni az ágyból, de édesapja szerint várhatóan rendbe jön majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás