promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Titán után megtörtént az újabb tengeri katasztrófa, rengeteg a halott
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sajnos a Titán tragédiája utána nem kellett sokat várni egy újabb súlyos esetre.

Erősen felforgatta a világot a Titán mini-tengeralattjáró súlyos tragédiája. Elsődlegesen ugyebár azért tervezték meg a 6,7 méter hosszú, öt fős járművet, hogy meg le tudjanak vele merülni a Titanichoz, megvizsgálva a roncsait.

Anno június 22-én, vagyis csütörtökön egy kanadai hajóról indított távirányítású mélytengeri robot felfedezte a Titán roncsait a Titanic orrához közel, mintegy 488 méterre attól. A roncsok alapján úgy tűnt, hogy a tengeralatjáró „katasztrofális robbanásban” pusztult el, a rajta lévők közül pedig sajnálatos módon mindenki életét vesztette.

A baleset oka persze még mindig nem tisztázott 100 százalékosan, de annyi biztos, hogy a Titán nem bírta elviselni a külső nyomást. A Titán tragédiája nemzetközi felháborodást váltott ki: sokan bírálták az OceanGate Expeditions céget, amiért felelőtlenül kockáztatta az utasok életét egy drága és veszélyes turisztikai program miatt.

A Titán balesete az egyik legsúlyosabb tengeri katasztrófa volt az elmúlt évtizedekben, de tragikus módon nem sokat kellett várni egy újabbra.

Nem rég jelentették be a hírt, hogy felborult, majd elsüllyedt egy utasszállító hajó a Fülöp-szigetek partjainál.

Az incidens nem messze Talim szigetétől, Binangonan községben történt, körülbelül ma délután 13 órakor. A hajó fedélzetén tartózkodó személyek száma továbbra sem ismert pontosan. A hatóságok megerősítették, hogy legalább harminc ember meghalt, és negyvenet sikerült kimenteni.

Az egyenlőtlen súlyeloszlás miatt a viharos szél felborította a hajót, amely a parttól mindössze 46 méterre volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás