promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az új balatoni agymenés miatt özönlenek a turisták az édesvízi tengerünkhöz, leesik az állad ettől az őrülettől
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

http://welovebudapest.huValódi kuriózumról fogunk nektek beszámolni, az is lehet, hogy rögtön kocsiba pattantok azért, hogy minél előbb kipróbálhassátok.

A fúziós konyha rég elérte Magyarországot is, amelynek tulajdonképpen az a lényege, hogy teljesen nonszensz dolgokat összekeverve (minimum két darabot) kijön egy harmadik az előzőektől messzemenően különböző, ám azokat esszenciálisan ötvöző újdonság.

Ez történt idén a Balatonnál is. Ugyanis aki arrafelé látogat, annak lehetősége van megkóstolni a már most is hatalmas érdeklődéssel körülvett sajtos-tejfölös lángosos fagyit. Hagyunk egy kis időt, hogy megemésszétek.

A teljesen elborult ötletet a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizónak köszönhetjük, azonban azt, hogy ez a nagyközönség számára is ennyire ismert desszert (?) lett, azt már az idei Balaton fagyija versenynek, ahol a termék egészen a különdíj kategóriáig menetelt.

A siker kulcsa az lehet, hogy az emberek egyszerűen keresik az ismerős ízeket, sőt, az ismerős ízpárokat. Például a Körút és a vizezett koktél, a családi ebéd és a bográcsos paprikás krumpli és a Balaton sajtos tejfölös lángos kombináció amolyan állandóak az életben, az újdonságokat azonban mindenki szereti ezért tökéletes találmány hát ez: ötvözi a régi ismerőst, az új, izgalmassal.

További aranyos adaléka a történetnek, hogy a fagylaltozó egy szomszédos étteremmel kollaborált: a mellettük levő Gyufa büféből szerzik be a lángosokat.

A fagylalt ízében kellemes egymásutánban megmutatkozik a tejföl, a sajt és a só is, ropogós elemként pedig apró lángosok díszítik ezt. A fokhagyma idén kimaradt a repertoárból: először fogadja be a gyenge magyar gyomor ezt a koncepciót.

Gyorsan elmondjuk azt is, hogy hogyan készül, ha pont ez kellene hozzá, hogy meggyőzzön a kóstolásról: a lángos vékonyra sütött középső részét egy alap fagyikeverékkel mixelik össze (ez a legtöbb fagylaltnál ugyanaz, ehhez kerül az ízesítés), amit egy kis sózás követ, ezután tejföl, morzsolt lángos, a végére pedig az elmaradhatatlan, jó magyar trappista.

Hát hajrá srácok, mi itt a szerkesztőségnél biztosan bevállaljuk.

Forrás: WeLoveBudapest.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás