promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gatyáig levetkőztetős átverésnek eshetsz áldozatul a nyaralás alatt, nagyon figyelj erre a trükkre
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ártatlan kirándulásnak indul, hihetetlen lenyúlás lehet a vége annak ha bedőlsz ennek a csalásnak.

Az egyik Facebook csoportban olyan szintű pofátlan átverésre bukkantam, amit muszáj megosztanunk, mert ha nem olvastuk volna, lehet mi is bedőlünk neki. Külföldön amúgy is kiszolgáltatott az ember, erre bazíroznak ezek a pofátlan semmirekellők is, akik a gyanútlan magyar utazókra utaznak.

Az események egészen hirtelen vesznek szörnyű fordulatot, úgyhogy kiemelten fontos, hogy felkészülj a legrosszabbra is.

A veszélyes szituáció tehát a következő: autóúton haladva a leállósávban parkolt egy autó, körülötte emberek téblábolnak. Elhaladsz mellette, hatalmas robajt hallasz, az emberek integetni kezdenek, majd beszállnak az autóba és utánad hajtanak.

Nyilván, mivel ismered a KRESZ írott és íratlan szabályait, így te félreállsz és (sajnos) itt követed el az első hibát.

Amikor megállsz, akkor a félreállt kocsi utasai leparkolnak mögéd, kipattannak az autóból és nagyokat szentségelve elmesélik milyen hatalmas kárt okoztál: mellettük elhaladva levitted a visszapillantótükrüket.

Amikor ellenkeznél, akkor látod: a kocsidon valóban nagy fekete csík van, a panaszos autóján pedig tényleg nincs visszapillantótükör.

Ezután a folytatást nyilván ki tudjátok találni: pénzt követelnek tőletek a kárért és nagy kegyesen nem hívnak rendőrt, ha azt ott helyben megfizetitek. Ne tegyétek!

Az egészen ugyanis átverés. A kocsitokra egy festékpisztollyal lőnek rá, a fekete sáv vegyszeres vízzel könnyedén lemosható, nem okoznak maradandó kárt, így ti sem tehettétek ezt a másik autóval. Az átverés elég komplex és összetett, illetve arra alapozzák a sikerességét, hogy valóban minden részletre figyeltek,

Mit tehettek ennek az elkerülése érdekében? Látványosan nagy kanyarban (a biztonságos vezetés szabályait figyelembe tartva) kerüljétek ki a félreállt autót, illetve ne álljatok meg ehhez hasonló szituáció esetében. Ragaszkodnak a nem kamerázott útszakaszokhoz és csak rövid ideig követik az autót, így nem lesz autós üldözés.

Az ilyen esetek egy egész család nyaralását tudják tönkretenni, így érdemes nyitott szemmel járni és szkeptikusan hozzáállni bárkihez, aki indokolatlanul (vagy akár indokoltan) pénzt kér tőlünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás