promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha többet nem veszel bolti kézkrémet, ha kipróbálod ezt a filléres receptet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kezünket rengeteg különféle hatás éri egy nap, amelyek súlyosan károsíthatják a bőrünket. Fokozott ápolás szükséges tehát, hogy a kéz megőrizhesse a természetes szépségét és elkerüljük a kiszáradást.

Az alábbi recept a kifejezetten igénybevett kéznek is megnyugvást adhat, azonban átlagos bőrállapot esetén is használjuk nyugodtan.

Egyáltalán nem bonyolult az otthoni illatszerkészítés, ez a recept pedig különösen egyszerű, kevés hozzávalóval.

A mennyiségek 50 grammnyi késztermékre elegendőek:

1 evőkanál őrölt rizspor
1 teáskanál habkőpor
1 evőkanál mandulaolaj
1 evőkanál olívaolaj
10 csepp rozmaring-illóolaj

A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, ameddig homogén masszát nem kapunk. Ezzel el is készült a krémünk.

A kész terméket tegyük steril üvegbe (ezt legkönnyebben forralással érhetjük el) és zárjuk le. Sötét, hűvös helyen tartva 3 hónapig megőrzi a frissességét.

A durva szemcsés hozzávalók a hámlasztást segítik, ettől a keverékünk kicsit szilárd lesz. A mandulaolaj az olívaolajjal gyógyítja, nyugtatja és puhítja a bőrt, a rozmaring-illóolaj pedig serkentő hatású, így nyugtatja a kéz izmait.

A keveréket masszírozzuk a kezünkbe, majd meleg vízzel öblítsük le. Azonnal érezni fogjuk a hatását. Naponta többször is használhatjuk, kisebb tégelyekbe téve pedig akár a táskánkba is hordhatunk belőle.

A rengeteg jótékony hatása mellett az ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük vele, valamint egy szép tégelybe téve ajándéknak is kiváló lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás