promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zseniális magyar "találmány" lehet a megoldás a hackerek és csalók ellen?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha nem akarod, hogy átverjenek a posta nevében, mutatunk egy szuper trükköt!

Az egyre inkább elszaporodó csalások és adathalász akciók a Magyar Postát sem kímélik. Mivel a telekommunikációs szolgáltatók, a futárcégek és a posta is olyan hétköznapi dolog, mely rengeteg embert érint. Épp ezért, a csalók tökéletes célpontja lehet. 

Bizonyíték erre, hogy egy TikTok videóban meg is mutatja egy magyar férfi, hogy milyen ijesztően tökéletesen lemásolták hackerek a magyar posta netes oldalát, és így akarnak pénzt és személyes adatokat kicsalni a gyanútlan emberekből. Azonban pont azért készítette a videót, mert mutat benne egy trükköt, ami nagyon egyszerűen kivitelezhető és alkalmazásával valóban megkímélhetjük magunkat attól, hogy postai átverések áldozatai legyünk. 

A Digital Pedro néven jelen lévő felhasználó megmutatja, hogy abban az esetben, ha problémánk volt a csomagunkkal és szeretnénk, hogy azt újra kézbesítsék, jobb, ha óvatosak vagyunk. Ilyenkor egy minimális plusz összeg fejében újra megkísérlik kiküldeni a csomagunkat, de érdemes pár dolgot leellenőrizni előtte.

Ha kimásoljuk az üzenetben lévő megadott postai linket  ( mely teljesen valódinak tűnik) egy semleges felületre, akkor kiderülhet, hogy adathalász csalásról van szó, vagy valóban a postától kaptunk üzenetet. A további teendők:

Jobb egérgomb-link címének másolása- és belehelyezzük egy már említett új dokumentumba, akkor derülhet ki át kaartak-e minket verni. 

Ha ugyanis a link ebben a formában már gyanúsan hosszú, valószínűleg hackerek akartak bepalizni téged. 

A videóban az is kiderül, hogy mi történik  abban az esetben, ha mégis rámegyünk a megadott kamulinkre. És ott jön a meglepetés. Valóban úgy nézk ki a felület továbbra is, mintha a Magyar Posta küldte volna, tehát minden részletre figyeltek a csalók. 

A hasznos videót itt láthatod:

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás