promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő dolog derült ki Szijjártó Péter egyik közeli családtagjáról
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem igazán szokott előfordulni, hogy Szijjártó Péter ilyen közvetlenül oszt meg a családtagjairól dolgokat az interneten.

Elképesztő belegondolni, de már több mint egy éve tartanak a véres harcok Oroszország és Ukrajna között. Még a szakértők se igazán gondolták az elején, hogy ez ennyire elhúzódhat. Vlagyimir Putyin a háború előtt még arról beszélt, hogy diplomáciai megoldást kell találni a konfliktusok rendezésére, de aztán 2022. február 24-én megindította a támadást Ukrajna ellen.

Magyarország Kormánya természetesen mindig kihangsúlyozza, hogy a békét kell megteremteni, és nyitva tartani a kommunikációs csatornákat a két hadban álló fél között.  Erre Szijjártó Péter is mindig felhívja a figyelmet, akinek rengeteg dolga és találkozója van most a harcok miatt.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a mai napon Hágában járt, ahol ismét fontos szakmai dolgokról volt szó. Előkerült a vegyifegyver-tilalmi Szervezet jelentőségének a kérdése is, amiről most a háború alatt még fontosabb beszélni Szijjártó Péter szerint.

„Az egész világ most láthatja, hogy egy regionális háború könnyen jár globális következményekkel, főleg hogyha a tömegpusztító fegyverek bevetésére gondolunk. Ha sikerül megsemmisíteni a tömegpusztító fegyvereket, akkor legalább az ezek használatából fakadó kockázat csökken háborús konfliktusok esetén”

- írta Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a hivatalos Facebook oldalán, aki hozzátette, hogy azt is meg kell gátolni, hogy a terrorszervezetek vegyi fegyverekhez jussanak. Ezt csak úgy lehet a legjobban meggátolni, hogy ha ezeket megsemmisítik.

Ugyebár Szijjártó Péter a munkája miatt szinte tényleg állandóan úton van, és így nincs mindig idő a családjára. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2009-ben vette feleségül Nagy Szilviát. Utána két gyermekük született: Péter 2011-ben, míg Patrik 2014-ben látta meg a napvilágot.

Nem jellemző Szijjártó Péterre, hogy személyes dolgokat oszt meg a családjáról interneten, de mégis meg akarta mutatni az egész világnak, hogy a nagyobbik fia, Péter 12 éves lett. Ahogyan írta:

„Petikéből már Peti lett”.

Az is lelepleződött, hogy otthon biztos sokszor felcsendül a Premier League felvezetése, mivel Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének nagyobbik gyermeke nagy Manchester City drukker. Meg is kapta a címeres tortát a születésnapjára.

Ma eleve izgulhat, mivel a Manchester Citynek ki kell harcolnia a továbbjutást az RB Leipzig ellen. Persze lehet utóbbi csapatnak is lehet szorítani fog, ahol ugyebár három magyar is játszik, az élen Szoboszlai Dominikkel.

A Manchester City szurkolói a Premier League miatt is izgulhatnak, mivel a csapatnak valahogy be kellene érnie az Arsenalt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás