promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő dolog derült ki Szijjártó Péter egyik közeli családtagjáról

Elképesztő dolog derült ki Szijjártó Péter egyik közeli családtagjáról

Élet

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem igazán szokott előfordulni, hogy Szijjártó Péter ilyen közvetlenül oszt meg a családtagjairól dolgokat az interneten.

Elképesztő belegondolni, de már több mint egy éve tartanak a véres harcok Oroszország és Ukrajna között. Még a szakértők se igazán gondolták az elején, hogy ez ennyire elhúzódhat. Vlagyimir Putyin a háború előtt még arról beszélt, hogy diplomáciai megoldást kell találni a konfliktusok rendezésére, de aztán 2022. február 24-én megindította a támadást Ukrajna ellen.

Magyarország Kormánya természetesen mindig kihangsúlyozza, hogy a békét kell megteremteni, és nyitva tartani a kommunikációs csatornákat a két hadban álló fél között.  Erre Szijjártó Péter is mindig felhívja a figyelmet, akinek rengeteg dolga és találkozója van most a harcok miatt.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a mai napon Hágában járt, ahol ismét fontos szakmai dolgokról volt szó. Előkerült a vegyifegyver-tilalmi Szervezet jelentőségének a kérdése is, amiről most a háború alatt még fontosabb beszélni Szijjártó Péter szerint.

„Az egész világ most láthatja, hogy egy regionális háború könnyen jár globális következményekkel, főleg hogyha a tömegpusztító fegyverek bevetésére gondolunk. Ha sikerül megsemmisíteni a tömegpusztító fegyvereket, akkor legalább az ezek használatából fakadó kockázat csökken háborús konfliktusok esetén”

- írta Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a hivatalos Facebook oldalán, aki hozzátette, hogy azt is meg kell gátolni, hogy a terrorszervezetek vegyi fegyverekhez jussanak. Ezt csak úgy lehet a legjobban meggátolni, hogy ha ezeket megsemmisítik.

Ugyebár Szijjártó Péter a munkája miatt szinte tényleg állandóan úton van, és így nincs mindig idő a családjára. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere 2009-ben vette feleségül Nagy Szilviát. Utána két gyermekük született: Péter 2011-ben, míg Patrik 2014-ben látta meg a napvilágot.

Nem jellemző Szijjártó Péterre, hogy személyes dolgokat oszt meg a családjáról interneten, de mégis meg akarta mutatni az egész világnak, hogy a nagyobbik fia, Péter 12 éves lett. Ahogyan írta:

„Petikéből már Peti lett”.

Az is lelepleződött, hogy otthon biztos sokszor felcsendül a Premier League felvezetése, mivel Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének nagyobbik gyermeke nagy Manchester City drukker. Meg is kapta a címeres tortát a születésnapjára.

Ma eleve izgulhat, mivel a Manchester Citynek ki kell harcolnia a továbbjutást az RB Leipzig ellen. Persze lehet utóbbi csapatnak is lehet szorítani fog, ahol ugyebár három magyar is játszik, az élen Szoboszlai Dominikkel.

A Manchester City szurkolói a Premier League miatt is izgulhatnak, mivel a csapatnak valahogy be kellene érnie az Arsenalt.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás