promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajlamosak vagyunk elhanyagolni, mert csak az ágyban hordjuk. Milyen gyakran kell mosni a pizsamát?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pizsama mosási etikett.

A pizsamát mióta világa világ valahogy mindig külön kezeljük a ruháktól. Ez érthető is, mert a pizsamáink köszönő viszonyban sincsenek a farmerekkel vagy éppen a blézereinkkel. De vajon mosni sem együtt kell őket? Különben is...Mitől lenne koszos egy pizsama? Hiszen csak alszunk bennük.  És egyáltalán...Milyen gyakran kell mosni a pizsamát?

Pedig a pizsamában is lehetnek szennyeződések, nem is kevés! Az elhalt testhámjaink, testnedvek, nyál, izzadság, atkák, fogkrém, gondoljunk bele...

Tehát tévhit, hogy a pizsamákat nem kell sűrűn mosni, de ne mossuk együtt az utcai ruhákkal! Az American Cleaning Institute javaslata szerint tehát a pizsamát illetve hálóinget 3-4 nap után feltétlenül le kell cserélni, és alaposan, legalább 40 fokos programmal kimosni.

Ha még nem lett volna elég elrettentő indok a gyakori mosáshoz, a következőket is ajánljuk figyelmedbe.:

- A pizsamán felhalmozódott baktériumok a benőtt szőrtüszőknél és kisebb-nagyobb sérüléseken beszivároghatnak a bőrbe, és bőrfertőzést okozhatnak. Az elodázott csere miatt a textilen sok por halmozódhat fel, illetve birtokba vehetik a poratkák is, ezek pedig kellemetlen tüneteket okozhatnak az allergiásoknak. A poratkák sajnos nem csak a pizsamádban, de az ágyneműdben, és minden dolgon ott lehet, ami az ágyadban van.

-A pattanásokról sem szabad megfeledkezni. Amennyiben a pizsama piszkos, és éjjel leizzad az ember, nem csoda, ha pattanások lepik el a testét. Ha az alvómaszk marad ki a mosásból, az arcon is egykettőre megjelennek.Végül a szag sem maradhat ki a sorból. A ritka pizsamacsere miatt a ruha kellemetlen szagúvá válik, amiben aludni nem jó élmény, de a párunkat is elriaszthatja.

Tehát érdemes a fentiek szerint mosni az ágybeli dolgaid, így vigyázva az egészségedre és a személyes higiéniádra is!

 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás