promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyszerű módszerrel tarthatók párban a zoknik mosás közben – így kerüld el az időpocsékoló keresgélést!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van megoldás erre a sokakat bosszantó háztartási problémára.

Az élet nagy kihívásainak egyike az, hogyan lehet mosás után megfelelően összepárszítani a zoknijainkat. Ez különösen a férfiak esetében okoz komoly fejtörést, akik gyakran csak fekete, sötétszürke és sötétkék lábravalóval rendelkeznek.

Nos, a probléma megoldása nem is olyan egyszerű, hiszen a mosógép működése közben elkerülhetetlenül összekeverednek a ruhadarabok. Ha külön mossuk a zoknikat minden mástól, azzal csak félsikert érünk el, hiszen úgy darabra valóban meglesznek, de a párjukat még így is órákig keresgélhetjük.

A webes szakirodalom két igazán használható trükköt említ megoldásként. Valamilyen módon össze kell kapcsolni az egymáshoz tartozó zoknikat, és ehhez a biztosítótű éppúgy megfelelhet, mint a közönséges gumigyűrű.

Természetesen ezeket már akkor rá kell illeszteni a zoknipárokra, amikor levesszük, és a szennyesbe dobjuk azokat, ami kissé életszerűtlen és macerás. Ráadásul kiszámíthatatlan, hogy a mosógép sebesen forgó dobja nem szakítja-e szét a gumigyűrűket, vagy nem csörömpölnek-e majd benne a biztosítótűk.

Tuti megoldás tehát ebben az esetben nincs, még akkor sem, ha már kitalálták azokat a speciális műanyag klipszeket, amelyek nem törnek el, nem zörögnek, vagyis nagyjából megfelelően ellátják a feladatukat.

Szintén a zoknikkal kapcsolatos probléma, hogy alkalmanként egyszerűen eltűnnek a mosáskor. Ilyenkor ne magunkban keressük a hibát, mert a jelenség valóban létezik. Ha a zoknik valahogy a dobon kívülre kerülnek (akár mosás közben is), akkor már sohasem találjuk meg őket, mert a gép egyszerűen „megeszi”, lassan szétdarálja az apró ruhadarabokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás