promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit keverjünk a szódabikarbónához, hogy az tényleg elriassza a hangyákat?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy okos házi praktika a rovarok távoltartásához.

A kertes házakban élők legnagyobb ellenségei közé tartoznak az aprócska hangyák. A szorgos rovarok még a térkövek alól is képesek kitermelni a homokágyat, de a legnagyobb fejfájást akkor okozzák, ha betévednek a lakóhelyiségekbe.

A hangyák minden repedést megtalálnak, így könnyen bejutnak a szobákba, ahol a padló és a fal találkozása mentén nyüzsögnek, élelemben és meleg otthonban reménykedve, ahol akár a tojásaik is biztonságban lehetnének.

Az emberek ezt viszont szeretnék megakadályozni, és ennek érdekében sokszor brutális eszközökhöz nyúlnak, légyirtóval vagy más kegyetlen vegyszerrel próbálják kiirtani a hatlábú betolakodókat. Pedig van ennél kíméletesebb megoldás is.

Valószínűleg sokan hallottak arról, hogy a szódabikarbóna megfelelő eszköz a hangyák elriasztásához, ez azonban így csak félmegoldásnak számít. Érdemes ugyanis porcukrot keverni bele, mert úgy lesz igazán tuti a végeredmény.

A mohó kis rovarok imádják az édes ételeket, magvakat, de a víz is vonzza őket, ezért a konyha szokott lenni az első számú célpontjuk. Nem veszélyesek az emberre, ugyanakkor nem túl higiénikus a jelenlétük, ezért érdemes kijjebb tessékelni őket, lehetőleg a totális elpusztításuk nélkül.

A porcukorral kevert szódabikarbónát a megjelenési helyükre kell kiszórni, vagy pedig egy sekély tálkába tenni a konyhaszekrénybe, ha már oda is beférkőztek. A hangyákat az édes cukor odavonzza, ám azzal együtt a szódabikarbónát is a fészkükbe cipelik, ami kiszárítja azt, így örökre elmegy a kedvük attól, hogy nálunk lakmározzanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás