promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinék elkezdtek komolyan fenyegetőzni, csúnyán eldurvulhat a háború?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Burkolt, de annál határozottabb fenyegetést fogalmazott meg az orosz védelmi miniszter.

A Magyarországot is szorongató orosz-ukrán háború hihetetlen módon lassan elérkezik az első évfordulójához, amire az oroszok elvileg óriási mozgósítással, az ukránok pedig különleges fegyverekkel készülnek. Ezek alapján nem úgy tűnik, hogy a mihamarabbi békekötés felé haladnak a dolgok, pedig valószínűleg annak örülne mindenki a legjobban – de elég nehéz megtalálni a két fél számára a közös nevezőt a megállapodáshoz.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin állítólag nagyjából 1 évvel ezelőtt megígérte a volt izraeli miniszterelnöknek, hogy az oroszok nem követnek el merényletet az ukrán elnök, Zelenszkij ellen, de a Kreml ezt se cáfolni, se megerősíteni nem akarja, vagyis egyelőre kérdéses a dolog. Az biztos, hogy egy ilyen húzás miatt elképesztő konfliktus alakulna ki, ami még akár a harmadik világháború kirobbanásához is vezethetne – és nem ez az egyetlen.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu enyhén fenyegető mondatokat fogalmazott meg a minap, ugyanis azt mondta, hogy a nyugati fegyverszállítmányok következtében még a NATO is belefolyhat az orosz-ukrán konfliktusba, ez pedig nem várt eszkalációt eredményezhet – bár arra nem tért ki, hogy pontosan mit is ért ezalatt.

Szergej Sojgu mondatai több helyen is nyugtalanságot okoztak, hiszen ez a burkolt fenyegetés arra utalhatott, hogy az oroszoknak elegük van abból, hogy az ukránok komoly támogatásban részesülnek, és ha ez tovább folytatódik, egyszer megelégelik a dolgot, és lépni fognak – ez pedig valóban akár olyan lépés is lehet, ami még nagyobb konfliktust okozhat, ráadásul nemcsak a két háborúzó fél között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás