promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hazugságokra épülhet Putyin egész világa, egy arcfelismerő szoftver leplezte le?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elnök körül rendszeresen érdekes társaság tűnik fel.

Közel egy éve tart északkeleti szomszédunkban az orosz-ukrán háború, amely a menekültek tízezrei, illetve a konfliktus következtében kialakult energiakrízis miatt a mi mindennapi életünkre is komoly hatással van.

A felek megegyezésére egyelőre vajmi kevés esély látszik, pedig a katonai veszteségek feltehetőleg már mindkét oldalon meghaladták a 100 ezres határt. Sokak szerint a kulcs Putyin elnök kezében van, ám az orosz vezető szilárdan kitart eredeti célja, a Fekete-tenger partvidékének megszerzése mellett.

Közben nyugati források folyamatosan az elnök hanyatló egészségi állapotáról cikkeznek, újabban pedig arról, hogy Putyin egy hamis valóságot épített fel maga köré. Ezt egy arcfelismerő szoftver különös eredményeire is alapozzák.

Az orosz vezető a televíziós újévi köszöntőjét ugyanis délceg katonák körében mondta el, ami meglehetősen stílusos és érthető a háborúval sújtott 2022-es óesztendő után. Az azonban mindenképpen meglepő, hogy kik alkották a mögötte lévő egyenruhás társaságot.

A közösségi médiában régóta tartja magát a pletyka, hogy az elnök az ilyen eseményeken válogatott statisztákkal veszi körül magát. A feltételezést az arcfelismerő szoftver is alátámasztja, bár némely esetben egyszerű szemrevételezéssel is megállapítható a turpisság.

A „színészek” közé tartozhat például az a szőke nő, aki a vezérképünkön is megjelenik az első sorban, Putyin jobbján. Őt már három másik rendezvényen is látták hasonló helyzetben, „biodíszletként” felbukkanni, ami persze több mint gyanús. 2016-ban egy halászaton, a következő évben pedig egy templomi eseményen tűnt fel.

Jó néhány személy az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSO) tagja lehet, akik hivatalból vigyáznak az elnökre, szóval tényleg válogatott társaságról van szó, az elnök nem vegyül csak úgy, véletlenszerűen a nép közé.

A brit BBC által használt arcfelismerő szoftver az újévi kép, illetve a 2016-ban és 2017-ben készült fotók kapcsán közel 30 százalékos egyezést mutatott ki, ami természetesen nem írható a véletlen számlájára.

Az ellenzéki orosz média az említett szőke nőt Larisa Sergukhinaként azonosítja, aki a novgorodi régió parlamentjének tagja, ám az újévi csoportképen Anna Sergeevna Sidorenko katonai orvosként szerepel. A két személyt a szoftver 99,5 százalékban tartja azonosnak, amire elég nehéz más kézzelfogható magyarázatot adni, mint hogy manipulálják az efféle eseményeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás