promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin visszavág: bajban lenne Ukrajna?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi napokban, hetekben Ukrajna ellencsapásairól, területvisszafoglalási kísérleteiről volt hangos a sajtó, a háború 251. napja után azonban az orosz erők örülhettek.

Az utóbbi időszakban Herszon visszafoglalása is a terítéken volt, úgy tűnt, hogy az orosz erőket sarokbaszoríthatják az ukrán katonák. A tegnapi napon azonban Ukrajna elnöke, Zelenszkij találkozott Kadri Simson, úniós energiaügyi biztossal, és azt az információt adta át neki, hogy Ukrajna energiai infrastruktúrája 40%-ban erősen sérült. Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere úgy fogalmazott, hogy erre az infrastruktúrára mért csapások gyakorlatilag népirtással egyenlőek. Az ukrán exportnak is komoly védelemre van szüksége, hiszen szállítóhajóikat rendszeres támadások érik. Ebben Törökország és az EU segítségére számít Zelenszkij.

Boris Johnson úgy nyilatkozott, hogy szerinte Putyin nem fog atomfegyvereket bevetni. Egy nagy erejű rakétacsapást mértek azonban az elmúlt napokban az ukrán erők irányítási és logisztikai rendszerére. Herszon megyében annyi újdonság történt, hogy az oroszok felszólították a civileket, hogy hagyják el a Dnyeper folyó keleti partján fekvő területet, hiszen ott komoly esély mutatkozik arra, hogy beszorulhatnak az ukrán visszafoglalási kísérletek során. 

Több településre is tüzet nyitottak az oroszok, azonban Zelenszkij sem tétlenkedett, Belgorod és Kurszk megyét is érték csapások, amelyek orosz kézen vannak. Az utóbbi napokban Putyin és vezérkara az Északi Áramlatot ért detonációs támadásokkal is el van foglalva, amely ügyben új fejlemények láttak napvilágot. Megeshet, hogy brit haditengerészeti tanácsadók is részesei voltak a merényletnek, ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nyilatkozta. 

A háború vége egyelőre még nem körvonalazódik, a 251. napján Oroszország ellencsapásaitól volt hangos a sajtó az elmúlt hetek Ukrajnával kapcsolatos pozitív fejleményei után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás