promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek voltak Diana hercegnő utolsó szavai a halála előtt – még Göncz Árpád is összetört a hír hallatán
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Diana hercegnő életben volt, amikor a tűzoltók rátaláltak.

Talán még sokan a mai napig emlékeznek arra, hogy hol voltak akkor 1997. augusztus 31-én, amikor megtudták, hogy Diana hercegnő meghalt. Ez pont egy vasárnapi napra esett, és a Magyar Televízió is beszámolt róla.

Akkor még Göncz Árpád akkori köztársasági elnököt is megdöbbentette Diana halála:

„Köztársasági elnökké történt választásom után 1990-ben első vendégem volt Károly herceggel együtt. Azt követően többször találkoztunk hivatalos fórumokon, de mint magánember is számos alkalommal láttam vendégül őket, illetve tettem eleget meghívásuknak. Mély rokonszenv alakult ki közöttünk”

- nyilatkozta anno az MTI-nek Göncz Árpád.

Diana walesi hercegné halála előtt az akkori kedvesével, Dodi Al Fayeddel utazott Párizsban, amikor üldözőbe vették az autójukat a lesifotósok. Anno ugyebár 1996 augusztusában mondták ki hivatalosan, hogy elválnak Károllyal egymástól.

A hatóságok és a királyi család is sokáig igyekezett titokban tartani a tragédia részleteit, de később például az is kiderült, hogy a sofőr ittas volt. Az autót üldöző fotósok közül végül senkit sem vontak felelősségre.

Az esettel kapcsolatban rengeteg összeesküvés-elmélet született a mai napig, de a detektívek a „Nyomozások Diana halála ügyében” című dokumentumfilm sorozatban is minden bizonyítékot a világ elé tártak, és a legtöbben valóban sok-sok évet áldoztak fel az életükből, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Szerintük rengetegen továbbra se lesznek hajlandóak elfogadni, hogy Diana hercegnő egy szimpla autóbalesetben hunyt el, tehát a misztikum megmarad.  

A Marie Claire azokat a pillanatokat is felidézte, hogy mi történt a baleset után. Xavier Gourmelon egyike volt a helyszínre érkező tűzoltóknak, akinek Diana csak annyit mondott:

„Istenem, mi történt?”

A hercegnő szeme még nyitva volt, miután ezt a mondatot elmondta Gourmelon tűzoltónak, utána el is veszítette az eszméletét. Utána Dianát tíz percig kellett újraéleszteni, hogy visszahozzák, de később hajnalban a kórházban feladta a harcot.

Xavier Gourmelon csak később egy mentőstől tudta meg, hogy kinek az életéért küzdött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás