promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs visszaút: kőkemény szankció, Oroszország örökre elásta magát
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan szankciót kapott most Oroszország a háború miatt, ami hatalmas csapás az orosz nép számára.

Egészen hihetetlen, de még mindig tart az orosz-ukrán háború, ami az utóbbi hetekben rengeteg ember életét tette pokollá. A világ vezetői és nagyvállalatai szinte kivétel nélkül azt akarják, hogy végre béke legyen a két nemzet között, és Oroszország abbahagyja az inváziót – sőt, sokan különböző szankciókkal próbálják jobb belátásra bírni az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint, de úgy tűnik, hogy az eddigi próbálkozások nem jöttek be.

Egyebek között már a Coca-Cola, Netflix és a Disney is hátat fordított az oroszoknak azzal, hogy felfüggesztette az üzleti tevékenységeit az országban, ráadásul még a McDonald's is így döntött, ezen pedig nagyon kiakadt az orosz nép, hiszen az egyik kedvenc gyorséttermük – nem véletlenül rukkoltak elő utána azzal az ötlettel, hogy Uncle Vanya névvel pofátlanul lekoppintják a Mekit.

Úgy néz ki, hogy a McDonald's valóban komolyan gondolta, hogy búcsút int Oroszországnak, ugyanis bejelentésre került, hogy 30 év után teljesen kivonul az orosz piacról, és az összes éttermét végleg bezárja – állítólag nagyjából 850 egységről van szó.

A Meki azzal indokolta ezt a súlyos üzleti döntést, hogy a háború okozta humanitárius válság és a kiszámíthatatlan munkakörnyezet nem összeegyeztethető a vállalat értékeivel.

Ez a szankció komoly pofon lehet az oroszoknak, hiszen a McDonald's a világ egyik legnagyobb vállalata, ami egészen a háború kezdetéig rengeteg pénzt termelt Oroszországban – arról nem is beszélve, hogy valóban nagyon népszerű volt ott, így nemcsak gazdasági, hanem társadalmi csapás is ez számukra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás