promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jennifer Aniston elárulta fiatal arcbőre titkát: csupán egy percedbe kerül
Borítókép:  Coleman-Rayner/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évszázados titok, hogy a hidegvíz csodákra képes, ráadásul ránctalanító hatása is van.

Megkérdezték Jennifer Anistont, hogy mi a gyönyörű bőrének a titka, amire azt válaszolta, hogy semmi más csak a hideg víz. Ez annyira megragadt bennem, hogy pár éve úgy döntöttem, hogy kipróbálom.

Annak ellenére, hogy manapság már megszámlálhatatlan mennyiségű „csoda” kozmetikumot dobnak a piacra, egyre többen térnek vissza a természetes megoldásokhoz. Mi is lehetne természetesebb és olcsóbb megoldás, mint a hideg vizes arcmosás.

Nézzük meg, hogyan fiatalítja bőrünket a hidegvíz!

Első sorban a frissítő, immunerősítő jótéteménye mellett a reggeli hideg vízzel történő arcmosásnak vérkeringést serkentő hatása van, ami már önmagában több, mint amit a mai kozmetikumok többsége tud. Az arcunkban futó kis hajszálerek összehúzódnak, keringésünk pedig felgyorsul, melynek hatására feszesebbek lesznek a kötőszöveteink.

Langyos vagy melegvízről mindenképpen térjünk át a hideg/jeges vízre, és nézzük meg előnyeit az arcbőrünkre nézve is. A mostanság divatos hidegterápia már bizonyította, hogy a hideg csodával hat testünkre és lelkünkre egyaránt. Fájdalomcsillapító hatása van, égeti a zsírt és élénkíti a vérkeringést.

Ha a hidegvíz az egész testnek enyhülést, felfrissülést hoz, és ragyogóvá teszi a hajunkat, akkor miért ne alkalmaznánk az arcon is? 

Én azért próbáltam ki, mert sajnos tág pórusoktól szenvedek és a hideg összehúzza őket, ami ilyen tág pórusú, zsíros arcbőr esetén különösen hasznos, hiszen minél kisebbek ezek lyukak, annál kevésé tud eltömődni a levegőben lévő káros anyagoktól.

Gyulladáscsökkentő hatással is bír, lehúzza a bőrpírt, csökkenti a puffadást, javít a bedagadt szemen, illetve segít megszüntetni a gyulladás gócát is, amelyek gyakorta együtt járnak a felnőttkori pattanásokkal és nem utolsó sorban jótékonyan hat a kedélyállapotra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás