promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megőrjítenek a szúnyogok? Íme, egy egyszerű módszer a viszkető szúnyogcsípés enyhítésére
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy TikTok felhasználó egyszerű megoldást talált a kellemetlen szúnyogcsípések ellen.

Mindannyian ismerjük azt a borzasztó pillanatot, mikor békésen pihenünk ágyunkban és az éj sötétjében egy idegesítő kis zizegő hang zümmög a fülünkben. Ennél már csak az a rosszabb, ha meg is csíp minket és a vakarózástól nem tudunk tovább aludni.

Ilyenkor bevetjük a régi házi praktikákat, mint például, amikor „X” jelet szúrunk a körmünkkel a csípés közepébe vagy valamilyen krémmel próbáljuk csillapítani az elviselhetetlen viszketést.

Nos, úgy tűnik, van egy ennél sokkal egyszerűbb trükk a szúnyogcsípés enyhítésére, ha már sajnos a szúnyog megcsípett minket.

Nincs másra szükségünk, mint egy teáskanálra és egy kis forró vízre. @kimonskin TikTokfelhasználó egy egyszerű, de annál nagyszerűbb ötletet osztott meg az oldalán egy videóban, amely megoldás lehet a kellemetlen viszketésre. Videóját már több, mint 58.000 kedvelték, nem csoda, hiszen, ha ez valóban működik akkor egy forradalmi találmánnyal állunk szemben.

A videóban elmagyarázza, hogy egy teáskanalat kell tenni egy  bögre forró vizbe, amíg az fel nem melegszik. Ezután enyhén be kell dörzsölni a meleg kanállal a szúnyogcsípést, utána pedig egy-két másodpercig érdemes rajta is hagyni.

Szükséges megismételni ezt a folyamatot körülbelül négy-öt alkalommal.

@kimonskin Reply to @michelle__2987 this is SO helpful at removing the itch and reducing #skinpicking the bite! #mosquito #mosquitos #mosquitobites #itchyskin #itchyskinrelief ♬ As It Was - Harry Styles

Na de mi történik, miért is segít ez a módszer a viszketés ellen?

A kanál hője elpusztítja a csípésben lévő fehérjét, ami magát a viszketést okozza.  Ezt a folyamatot fehérjedenaturációként ismerjük. A TikTok felhasználó azt állítja, hogy a módszere teljesen megszünteti a kellemetlen érzést. Nyilvánvalóan nem szabad túl sokáig bőrünkön tartani a meleg kanalat, nehogy esetleg égési sérülést okozzunk vele.

A viszkető rovarcsípések enyhítésének más módjait is ismeri a népi gyógyászat, például, ha jégkockát teszünk a megcsípett területre vagy sokan arra esküsznek, ha szódabikarbóna és víz keverékét kenjük bőrünkre és azt rajta hagyjuk körülbelül 10 percig.

Az biztos, hogy a szúnyog invázó lassan megkezdődik és jó tisztában lenni a megoldási lehetőségekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás