Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Struccok és datolyatermesztés? – Ez vár Magyarországra a jövőben

Struccok és datolyatermesztés? – Ez vár Magyarországra a jövőben

Élet

Struccok és datolyatermesztés? – Ez vár Magyarországra a jövőben

Élet

Promotions 21:41

Nem túl fényes jövőt jósoltak előre az országnak.

Több kutatás is igazolta, hogy Európában a déli országok mellett a Kárpát-medence van leginkább kitéve az éghajlatváltozásnak. Ez a terület különösen érzékeny a hőmérséklet-ingadozásra.

Magyarországot agrárországként kifejezetten veszélyeztetik az időjárási szélsőségek. Az északkeleti és déli területek vannak a leginkább kitéve a klímaváltozásnak. Nem elhanyagolható jel, hogy a nyári, országos középhőmérséklet csaknem 2 Celsius-fokkal nőtt az elmúlt 30 évben.

Ha így haladunk, lassan strucctelepekkel, datolyapálmákkal lesz érdemes foglalkozni itthon. Valamint modern öntözőrendszereket kell majd kiépíteni, mert súlyos aszályok fenyegetik nemcsak Európát, de benne Magyarországot is.

Pont az idei év első három hónapjában esett itthon nagyon kevés eső, ami szárazságot okozott, ez pedig a termelést is sújtja. Bár azóta már megérkeztek a tavaszi esős napok, de mégis keveslik az ország egyes területein.

Magyarországon a jövőben is csökkenni fog a csapadék, bár kis mértékben, a problémát inkább az fogja jelenti, hogy egyenlőlenül fog eloszlani.

Borítókép: Illusztráció/Profimedia