promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy kísérteties Boszorkánysziget Magyarországon, nem is akárhol, hátborzongató története van
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő történet kapcsolódik hozzá.​

Boszorkányszigetnek az Alsóváros és a Tisza között elhelyezkedő részt hívják a szegediek, ám arra nincs bizonyíték, hogy ez a hely egykor sziget lett volna, a neve azonban egy, a környékhez kapcsolódó hátborzongató történetből jön. A történet pedig az emberiség egy olyan sötét korszakában játszódik, amikor még boszorkányokat üldöztek, hogy a közösség így próbálja végét venni valamilyen szörnyű csapásnak, amely őket sújtja.

Magyarországon amúgy összesen 124 boszorkányperről tudni, ezeknek a fele pedig Szeged környékén zajlott. A legandák szerint számtalan eset épp a Boszorkányszigethet kapcsolódik.

De mi is történhetett valójában a félszigeten?

A 18. század elején, az 1720-as években a területet szárazság, éhínség és btegségek sújtották, amelyekért a boszorkányokat tették felelőssé. A történet azért is keltett nagy visszhangot, mivel Európában eddigre már a boszorkányperek majdhogynem eltűntek. Még a város leggazdagabb polgárát, akinek épp ezért rengeteg irigye volt, is perbe fogták, a férfi végül a kínzások következtében megtört, és még azt a képtelenséget is bevallotta, hogy ők adták el a csapadékot hét évre a töröknek.

Sok boszorkánynak bélyegzett embert a Boszorkányszigeten végeztek ki, így azóta is számtalan legenda kötődik ide, többek között azt is mondják sokszor, hogy az, aki éjszaka erre jár, furcsa hangokat hall. Mások pedig arról számoltak be, hogy valamiféle különösen nyomasztó érzésük támad, ha ezen a helyen járnak.

Így néz ki most a helyszín:

(Forrás: Femina, Szeged Városom)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás