promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Maradj ott és kussoljál!” – az összes britet feldühítette Harry herceg legutóbbi beszólása
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több brit érzi úgy, hogy Harry már nem az ő vérükből való.

Megint áll a bál a brit királyi család körül. Hetek óta azon folyt a találgatás, hogy az USA-ban élő, de az Invictus Games nevű sporteseményre Hollandiába látogató Harry herceg vajon beugrik-e egy gyors puszira a nagymamájához, II. Erzsébet királynőhöz.

Nos, a tékozló unoka és felesége, Meghan Markle elmentek egy teára az uralkodóhoz, a béke azonban mégsem állt helyre. Harry ugyanis Hollandiában interjút adott az NBC csatornának, amelyben nem átallotta azt mondani, hogy most már Amerika az igazi hazája. Ez így is lehet, hiszen amióta a tengerentúlra költözött (2020-ban), azóta csupán most harmadjára tért onnan vissza.

A herceg az egyik kezével simogatott, a másikkal pedig ütött az újságíróval folytatott beszélgetése során. Egyrészt kiemelte, hogy jó volt újra Erzsébettel találkozni, akinek változatlanul kiváló a humora, és remek formában van, másrészt viszont Harry azt is elhintette, hogy nem feltétlenül vesz majd részt az uralkodó júniusi jubileumi ünnepségén.

„Az otthonom most, mint Ön is tudja, egy jó ideje az Államokban van. És ezt így is érzem”

– jelentette ki kerek-perec a 37 éves herceg, akire sokak szerint igen rossz hatással van amerikai felesége. Harry kijelentését a britek többsége persze rögtön árulásként értelmezte, és nem is rejtették véka alá sértődöttségüket és csalódottságukat.

„Szóval Harry »herceg« úgy érzi, hogy most már Amerika a hazája? Nagyszerű! Akkor maradjon ott, mondjon le a címeiről, és kussoljon, hogy végre fellélegezhessünk!”

– kommentelte dühösen egy hozzászóló, akinek alighanem elege van a brit királyi családban tapasztalt széthúzásból. Harry egy utolsó tőrdöfésként azt is kijelentette, hogy a kaliforniai Santa Barbarában remek közösségbe csöppentek, tárt karokkal fogadták ott őket.

Egy brit nyelvész egyfajta visszavágásként ezután hosszasan elemezte, milyen változásokat érzékel Harry beszédében. Szerinte módosult a herceg akcentusa, és most már kifejezetten sok amerikanizmust használ, a beszéde sokat veszített a kifinomultságából. Vajon a britek többsége tényleg úgy érzi, hogy a vörös hajú királyi sarj most már nem a saját vérükből való?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás