promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus baki: II. Erzsébetről szörnyű hírt közöltek, azonnal törölni kellett a cikket - a hatalmas hiba után azonnal elnézést kért a lap
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas bakit vétett egy újság.

II. Erzsébet királynő állapotáról az elmúlt hónapokban felemás információk jöttek a brit királyi család berekeiből, őfelsége rengeteg találkozóját lemondta, és nagyon sok nyilvános szereplésen sem vett részt, miközben a trónöröklés is állandóan a média fősodrában van. II. Erzsébetről mostanában ritkán publikál képet az udvar, ám ha ez mégis megtörténne, a média azonnal ráveti magát a képek elemzésére, hogy kiderítsék, javult-e vagy éppen rosszabbodott-e a királynő állapota.

Őfelsége nemrég elkapta a koronavírust is, nagyon sokan aggódtak az állapotáért.

Nemrégiben többször is dokumentumok kerültek a nyilvánosság elé, természetesen valakinek a mulasztásából, amelyekben pontról pontra leírták, hogy mi a teendő a királynő halálának esetén.

Az utóbbi hónapokban pedig egyáltalán nem ritka az sem, hogy a királynő halálhíréről számolnak be tévesen egyes orgánumok, persze minden esetben álhírről van szó, ám a hírek megállíthatatlan hódításba kezdenek a közösségi oldalakon. Korábban például az amerikai bulváruniverzumon söpört át egy álhír, miszerint a 95 éves uralkodót holtan találták, természetesen azonnal cáfolta a híreket a palota.

Most pedig éppen a legnagyobb brazil újság, a Folha de S.Paulo publikálta véletlenül az előre megírt cikkét őfelsége haláláról, az eset után azonnal levették a cikket, majd nem sokkal rá egy másik írásban kértek elnézést a bakiért. Az esetről a The Brazlian Report számolt be, ők még arról is készítettek képernyőfotót, hogy nézett ki eredetileg a baki a Folha oldalán. A cím még nem volt árulkodó, azonban a szöveg már igen, mivel az évszámokat X-ekkel jelölték benne, így azonnal következtetni lehetett, hogy ez bizony egy sablon cikk, amelyet a tragikus eseményre készített a szerkesztőség.

A véletlenül publikált anyag így már nem elérhető a brazil lap oldalán. II. Erzsébet immár 70 éve rendíthetetlenül ül a brit trónon, közben elképesztő rekordokat is döntött:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás