promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vilmos herceg menthetetlen, Harry még megúszhatja – állítja egy orvos
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valami átok ül a brit királyi sarjakon?

A harmincas éveik második felében járó Vilmos és Harry hercegek igazán jóképű férfiaknak számítanak. Egyetlen apró bibi van velük: rohamos tempóban kopaszodnak, amit pedig az életkoruk egyáltalán nem indokolna. Vajon hogyan került rájuk ez az „átok”?

Előbb az öccsénél két évvel idősebb Vilmos kezdte el látványosan hullatni a haját, mióta azonban Amerikába költözött, mintha Harrynél is felgyorsult volna ez a folyamat (lenti képünk fantáziarajz az 50 évesen majdan így kinéző ifjabbik testvérről). A dolog kellemetlen, de szemmel láthatólag nem zavarja különösebben a királyi sarjakat.

Fotó: Profimedia

Vilmosnál már a húszas évei végén megjelent a hajritkulás, feltehetőleg azért, mert a kopaszodásért felelős gének nála erősebben éreztetik hatásukat, mint az öccsénél. Először mindkettejüknél a fejtetőn kezdtek eltűnni a hajszálak, később pedig a homlokuk vált egyre magasabbá.

„Kezelés nélkül az utóbbi 15 hónapban látott gyorsulás a következő évben erőteljesebbé fog válni. Mindezzel együtt Harry valószínűleg nem lesz majd annyira kopasz, mint Vilmos”

– elemezte a helyzetet egy szakember. Véleménye szerint Vilmosnál a legdurvább a helyzet az egész királyi családot tekintve, a Károly hercegtől, illetve Fülöp hercegtől, vagyis az apjától és nagyapjától örökölt gének a lehető legrosszabb kombinációban jelentkeznek nála.

Hozzáértők arra is rámutattak, hogy a két ifjú királyi sarj az anya, Diana hercegné oldaláról is pocsék géneket örökölt ebből a szempontból, hiszen az 1997-ben elhunyt szépséges hölgy apja, Edward John Spencer, Althorp vikomtja is vékony és ritka hajszálakkal rendelkezett.

Ennek isszák tehát most a levét a hercegek, és feltételezhető, hogy a következő generáció még cudarabb helyzetbe fog kerülni. A szakemberek szerint Vilmos harca ebben a tekintetben már elveszett, nála semmi sem állíthatja meg a kopaszodást, Harrynél azonban egy gyors beavatkozás még látványos eredményekkel járhat.

Az ifjabbik hercegnél nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy Amerikában (vagyis távol az udvartól) stresszmentesebb életet élhet, míg a királyi szerepre készülő Vilmosnál a rengeteg aggodalmaskodás sem tesz jót a hajkoronájának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás