promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vilmosnak és Katalinnak talán meg kellene puccsolnia Károlyt – középkorian véres trónharc várható?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szépséges hercegné szemmel láthatóan tudatosan készül a trónra lépésre.

A brit királyi család egyértelmű válságban van, bár ezt nem mindegyik tagja hajlandó tudomásul venni. Erzsébet királynő hosszú ideje gyengélkedik, és nagyon valószínű, hogy utódának, Károlynak már másfajta uralkodási módot kell gyakorolnia, ha meg akarja őrizni alattvalói szimpátiáját.

Ebben a helyzetben Katalin hercegné kezében van az udvar jövője – állítják egybehangzóan bennfentesek. Furcsa módon neki, egy kívülről (középpolgári családból) érkezett személynek kellene megmentenie és korszerűsítenie a monarchiát. Vajon sikerülhet ez?

„Ahogy András herceg botránya is mutatja, a királyi családnak sürgős szüksége van olyan tagokra, akik a régi, hagyományos szerepet felvéve biztos pontnak számítanak az emberek életében”

– mondja Patrick Jephson is, aki korábban Diana hercegné személyzetének volt a vezetője. Félig-meddig még belülről szemléli tehát a dolgokat, és úgy látja, hogy Katalin (és persze Vilmos) tudatosan játszanak rá a Dianától kapott szellemi örökségre, és arra építve próbálnak új fejezetet nyitni a monarchia életében.

„A királyság egy végtelenül hosszú játék, hiszen szemben az üzlettel, politikával vagy a médiacelebséggel, minden örökre szól. Katalin máris a mestere ennek az örök játéknak, ami figyelemre méltó teljesítmény”

– dicsérte meg Jephson a hercegnét, akinek most nincs más dolga, mint tovább építeni a hírnevét, bár már jelenleg is népszerűbb, mint a következő királyi pár, Károly és Camilla. A férjével, Vilmossal együtt valódi világsztároknak számítanak, míg az „öregeknek”, a leendő uralkodói párnak nincs ilyen vonzereje.

Amint Károly trónra lép, Katalin walesi hercegnévé válik – akárcsak szépséges néhai anyósa, Diana, akinek így a hajdani népszerűségét is rögtön meg fogja örökölni. Katalin nem dúvadként érkezett az udvarba, mint Meghan Markle, hanem igyekezett gyorsan beilleszkedni, és most türelmesen vár a sorára.

Mivel Károly herceg már 73 éves, így legfeljebb 15–20 évig uralkodhat, vagyis a jelenleg 40 éves Katalinból még 60 éves kora előtt decens királyné válhat. Nincs szükségük tehát arra Vilmossal, hogy „megpuccsolják” Károlyékat, középkori módszerekkel tegyék félre őket az útból, mert az idő az ő kezükre játszik, és a trónra lépésig tovább tudják növelni népszerűségüket.

„Katalinnak van egy kicsi csapata, amely a nap minden percében ott van vele. Közéjük tartozik a stylist Natasha Archer, illetve a titkára, Hannah Cockburn-Logie. Nagy előnyük, hogy ők nem tagjai a királyi cirkusznak”

– mutatott rá egy, a Middleton családot jól ismerő névtelen forrás. A hercegné tehát úgy tud függetlenedni az udvartól, hogy annak egyre szervesebb tagjává válik, ami óriási helyzeti előnyt jelent számára.

Katalin a mai napig megőrzött valamit a középpolgári származásából, például a kevésbé protokolláris eseményeken szívesen visel olcsó konfekcióruhákat, vagy akár farmert, pólót, rövidnadrágot. Látszik, hogy nem akar 100 százalékban királyivá válni, az igazán nagy durranást azokra az időkre tartogatja, amikor királyné lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás