promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kijevbe akar látogatni Ferenc pápa – és ezzel a mártírhalált is kockáztatja egy dermesztő jóslat szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az első világháború idején jelent meg Szűz Mária három pásztorgyerek előtt.

1917-ben csodát látott három kis pásztorgyerek a portugáliai Fátima város közelében. Mialatt a világban sohasem látott háború dúlt, ők békésen terelgették a birkákat a dombokon, és ekkor jelent meg előttük több alkalommal is egy fénylőn ragyogó angyal.

Fátima a hihetetlen események után búcsújáró hellyé vált, amelyet azóta is rengetegen keresnek fel. A gyerekeket maga Szűz Mária is meglátogatta, és három titkot tárt fel előttük, amelyek értelmezése azonban a mai napig vitatott.

Az első jövendölés a pokolról szólt, ahol ördögök és elkárhozott lelkek merültek el egy hatalmas tűztengerben. A második titok az első világháború közeli befejezését, a béke eljövetelét hirdette, illetve azt, hogy Oroszországnak meg kell térnie, mert ha nem, akkor elterjeszti tévtanait a világban, és ezzel háborúkat, valamint az egyház üldözését váltja ki.

A harmadik fátimai jövendölést csupán 2000-ben hozták nyilvánosságra, ám ennek az értelmezése talán a legnehezebb. Feltehetőleg egy jövőbeli eseményre utalhat, amelynek maga a pápa lesz a szenvedő részese.

„Egy igen nagy fényességben, ami Isten, láttunk valami olyasmit, mintha tükör előtt vonultak volna emberek, láttunk egy fehérbe öltözött püspököt, akiről úgy gondoltuk, ő a Szentatya. Sok más püspök, pap, szerzetes és szerzetesnő ment föl egy meredek hegyre, melynek csúcsán nagy kereszt állt fatörzsekből, mintha hántolatlan paratölgy lett volna. A Szentatya, mielőtt odaért, egy félig lerombolt, félig düledező városon ment keresztül botladozó léptekkel, fájdalommal és aggodalommal telve imádkozott az út mentén heverő holtak lelkéért. Fölérve a hegy tetejére, térdre borult a nagy kereszt lábánál, és egy csoport katona lőfegyverekkel és nyíllal tüzelve rá, megölte őt”

– szól a dermesztő jóslat, amely nyilvánvalóan egy háború borzalmait festi le. Sokan emiatt aggódnak Ferenc pápa azon bejelentése miatt, miszerint hamarosan a harcok dúlta Kijevbe látogat.

A katolikus egyházfő pontos dátumot egyelőre nem említett, természetesen szeretné megvárni, míg a háború elül, hogy békés körülmények közt találkozzon a hívekkel, a sokat szenvedett ukrán lakosokkal.

Vitalij Klicsko Kijev – profi bokszolóból lett – polgármestere már március 8-án arra kérte levélben Ferenc pápát, hogy menjen el hozzájuk a béke követeként. A Szentatya most ígéretet tett a látogatásra, miközben szemmel láthatóan kerüli, hogy Putyin orosz elnököt bűnbakként állítsa be, helyette inkább „egy hatalmasság” által gerjesztett konfliktusról szokott beszélni.

A harmadik fátimai titkot korábban egyébként az 1978-ban pápává választott lengyel Karol Wojtyla, vagyis II. János Pál kapcsán is többször emlegették. 1981-ben a római Szent Péter téren követtek el merényletet ellene, és a pápa a kórházi lábadozása alatt magához kérette a harmadik titkot tartalmazó borítékot.

II. János Pál állítólag magára ismert a fehér ruhás püspökben, bár a mártírhalált sikerült szerencsésen elkerülnie. Úgy vélte, egy „láthatatlan kéz” térítette el a merénylő golyóját, de a mostani történések tükrében elképzelhető, hogy a harmadik jóslat jelezte esemény valójában még nem következett be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás