promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
6 tipp, hogy tartsd távol a betörőket, amíg a családdal nyaralsz!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyáron mindig megnő a betörések száma, hiszen sokan elutaznak, őrizetlenül hagyva a lakásukat. Nem kell Kevint játszani ahhoz, hogy elriasszuk a bűnözőket a házunktól, de azért nem árt azt a látszatot kelteni, hogy otthon tartózkodunk. Mutatunk néhány trükköt, ami tutira ami megvédi az ingatlant a betolakodóktól.

1. A betörők kedvelt trükkje, hogy becsengetnek, majd ha sokadjára sem érkezik válasz, akkor tudják, senki sincs otthon. Egyszerűen írjuk ki a kapucsengőre, hogy elromlott. Sokat segíthet továbbá a harapós kutya tábla kihelyezése, akkor is, ha épp nincs kutyánk.

2. Hagyjuk kiterítve azokat a ruhákat a szárítókötélen, amiket nem sajnálunk, hogy kiszívja a színűket a nap, vagy többszörösen megáznak egy esetleges nyári viharban. A férfi ruhákat látható helyre tegyük, hagy lássák, hogy férfi van a háznál.

[[cikk1]]

3. Ha csak egy estére utazunk el, akkor hagyjuk égve az egyik lámpát. Kívülről úgy tűnik majd, hogy nem üres a ház. Ha több napos nyaralást tervezünk, akkor érdemes összekötni a telefonunkat az otthonunkkal: okosvilágítással a telónk segítségével kapcsolhatjuk fel, le a villanyt.

4. Mielőtt elutazunk, nyugodtan kérjük meg az egyik szomszédunkat, hogy parkoljon az autójával a mi kertünkbe. Egyébként is érdemes kulcsot adni a szomszédnak, aki így ránézhet az otthonunkra is, minden rendben van-e. A betörők általában kifigyelik a helyet, ahová szeretnének bejutni, de ha azt látja, hogy van némi jövés-menés a háznál, akkor nem próbálkoznak.

[[cikk2]]

5. A nyaralós képeket inkább a nyaralás után tegyük fel a közösségi oldalakra. Ne áruljuk el nyilvánosan, ha nem muszáj, hogy épp üresen áll a ház.

6. A legbiztosabb módszer természetesen a távfelügyelettel összekötött riasztó rendszer, de ha nincs beriasztózva otthonunk, beruházhatunk egy kamerára, aminek már a látványa is elijeszti a betörőket. A kamerát összeköthetjük az okosvilágításhoz hasonlóan a telefonunkkal, így nyaralás alatt is láthatjuk, mi újság a ház körül. Beszerezhetünk mozgásérzékelős kinti lámpát is, ami szintén megzavarhatja a bűnözőket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás