promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Instagram végre betömött egy hónapok óta tátongó biztonsági rést
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Brett Jordan on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Állítólag már fél éve bárki gond nélkül ellophatta volna az összes privát adatunkat az Instagramon keresztül, de szerencsére már megoldották a problémát.

A javítás megérkezése után derült ki, hogy tavasszal igazán komoly hibát talált az Instagramnál egy Check Point nevű biztonságtechnikai cég, ugyanis észrevették, hogy mindössze egyetlen káros kódot tartalmazó kép is elég volt ahhoz, hogy bárki kémkedhessen utánunk. Így tudtunkon kívül hatalmas veszélybe kerültek a telefonunkon tárolt információink, és ez még csak a jéghegy csúcsa – derül ki a 24 cikkéből.

A rosszakarók a célzott támadások által elolvashatták a privát üzeneteinket, megszerezhették a képeinket, kontaktlistánkat, használhatták a kameráinkat, illetve a helyzetünkhöz is hozzáfértek, szóval ezek alapján elég nagy volt a baj.

Az Instagram végül egy újabb frissítéssel kezelte a cég által kritikus súlyosságúnak ítélt sebezhetőséget, így mindenképp érdemes frissíteni az applikációt. Az instát birtokló Facebook szóvivője szerint a szakértők egy kicsit túlbecsülték a dolgot, és egyáltalán nem volt szó ekkora problémáról, ráadásul úgy tudják, hogy idáig senki sem élt vissza ezzel a biztonsági réssel, így csöppet sem kell aggódnunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás