Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Argentínában most döbbentek meg Shakespeare 400 évvel ezelőtti halálán

Argentínában most döbbentek meg Shakespeare 400 évvel ezelőtti halálán

Élet

Argentínában most döbbentek meg Shakespeare 400 évvel ezelőtti halálán

Élet

Promotions 20:20

Egy tévécsatorna szerkesztői és műsorvezetője bizonyultak elképesztően műveletlennek.

Decemberben nagy hír volt, amikor az Egyesült Királyságban beadták az első koronavírus elleni vakcinákat. Az alanyt is jól választották meg, hiszen a férfiként elsőként oltáshoz jutó 81 éves úriembert William Shakespeare-nek hívták.

Fotó: Profimedia

Sajnos, a bácsi a napokban agyvérzés következtében elhunyt (állítólag ennek nem volt köze a járványhoz vagy a vakcinához), amiről a világsajtó természetesen ismét hírt adott. Akárcsak az egyik argentin tévécsatorna óriási baklövéséről, amely azt hitte, hogy a drámaíró halálát gyászolják.

Bár a Rómeó és Júlia és más halhatatlan művek szerzője már 1616-ban jobblétre szenderült, mindez nem akadályozta meg az argentin Canal 26 csatornát abban, hogy megemlékezzen a kiváló íróról. Elképesztő, hogy a tévedés sem a szerkesztőknek, sem pedig a hírt bemondó műsorvezetőnek nem tűnt fel.

„Az egyik legfontosabb angol nyelvű szerző, aki számomra egy igazi mester, elhunyt. A most kapott hír mindannyiunkat megdöbbentett, akik ismertük az ő nagyságát. William Shakespeare haláláról beszélünk, hamarosan tájékoztatjuk önöket a körülményekről”

– adta hírül letaglózva a műsort vezető hölgy. Az internet népe persze azonnal kifigurázta a bántó műveletlenséget, a Twitteren például az egyik kommentelő részvétét fejezte ki Anne Hathaway színésznőnek (a drámaíró feleségét szintén így hívták).

Borítókép: Profimedia