promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod kitalálni! Ez az egyik legfontosabb tárgy egy babaszobában
Borítókép:  aimcarpet.en
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy kisbaba születése rengeteg előkészületet igényel, különösen ha az első gyerkőc jöveteléről van szó. A szülők számára általában komoly dilemmát jelent, hogy mik azok a kellékek, amiket mindenképp be kell szerezni a trónörökös érkezése előtt. A baba szobáját érdemes jóval a születése előtt berendezni, hogy kellemes kis kuckó fogadja őt az első otthon töltött napon, valamint így a szülőknek is több idő jut a babavárás örömteli pillanatainak megélésére. Elmondjuk, mi az a tárgy, ami fontos lehet, és talán nem gondoltál rá. 

A szoptatást, a pelenkázást, az alvást és az utazást elősegítő tárgyak mellett érdemes időt fordítani azokra a kellékekre, játékokra is, amelyekkel a növekvő kisbaba figyelmét hosszú távon is le tudjuk kötni. Egy újszülött kisbaba természetesen főként még csak az evéssel és az alvással „foglalkozik”, ám ahogy idősödik, egyre jobban érdekelni kezdi az őt körülvevő környezet felfedezése.

Az első 1000 nap kiemelt jelentőségű a kisbabák fejlődése szempontjából.

Ilyenkor szinte elengedhetetlen egy puha babaszőnyeg beszerzése, amelyen a csöppség nyugodtan felfedezőútra indulhat.


Forrás: PixaBay

A szőnyeg nem csak a baba védelme miatt fontos

Ha túl hamar elfogynak a vízszintes síkban a felfedezni való dolgok a kisbaba számára, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a csecsemő ideje korán megpróbál fölállni és följebb kacsingatva újabb érdekes dolgokat kezd keresni. Ez – azon kívül, hogy esetleg veszéllyel jár, mert magára ránt valamit –, kockázatos lehet, ugyanis előfordulhat, hogy a felfelé nyújtózkodástól a picik csontrendszere, gerince rosszul fejlődik. A fölegyenesedésnek megvan az élettani ideje, és nem szabad siettetni, úgyhogy nem árt, ha a vízszintes síkban elég ingergazdag a környezet, és van mit újra és újra felfedeznie a babának.


Forrás: repuloszonyeg.hu

A kisbaba mentális fejlődésére is jó hatással lehet

A csecsemők képzelőereje és kreativitása elsősorban játék közben fejlődik. Új hangokkal, látnivalókkal, tárgyakkal és tevékenységekkel kísérleteznek, közben megtanulnak egyszerű problémákat megoldani, elkezdik megérteni saját és más emberek érzéseit. Egy ötletes babaszőnyeg így akár a kisbaba mentális fejlődésére is jó hatással lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás