promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy skót férfi felzavarna az űrbe egy laposföld-hívőt
Borítókép:  MARK GARLICK / SCIENCE PHOTO LIBRA / MGA / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy skót férfinak, Marc Gauldnak elege lett a laposföld-hívőkből. Az úriember úgy döntött adománygyűjtést szervez, aminek célja, hogy egy laposföld-hívőt beültessen egy űrhajóban, hogy az illető saját szemével láthassa, a Föld gömbölyű.

A laposföld-hívőkről egyre többet hallani.Korábban mi is foglalkoztunk velük, hiszen eme mozgalom egyik ismert alakja, Robbie Davidson elárulta, 2020-ra expedíciót szervez a mozgalom a világ végére, ami az Antarktiszon van. Hogy elindultak-e az emberek a Föld széle felé, nem tudni, de az biztos, hogy egy skót férfinek, Marc Gauldnak elege lett a laposföld-hívőkből. Az úriember úgy döntött, adománygyűjtést szervez, aminek célja, hogy

egy laposföld-hívőt beültessen egy űrhajóba, hogy az illető saját szemével láthassa, a Föld gömbölyű

– akadt rá a hírre a Contextus.

A gyűjtés a GoFundMe portálon történik, és egy laposföld-hívő egy NASA- vagy SpaceX-misszió segítségével jutna el a világűrbe. Marc Gauld reméli, hogy mind a NASA, mind a SpaceX részéről támogatást kap a projektjéhez.

„Felforr a vérem, amikor fizetett színészeknek nevezik az űrhajósokat olyan emberek, akik alig tudják saját magukat fenntartani tisztességes munkával, szabadidejükben pedig semmi mást sem csinálnak, csak összevissza beszélnek"

– fogamazott Gauld.

A skót férfi célja 250 ezer font összegyűjtése, ebből egyelőre 175 font van meg. Szóval még kell egy kis idő, mire összegyűlik a pénz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás