promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Laposföld-hívek jövőre elballagnak a világ végére
Borítókép:  indy100.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Robbie Davidson, a Laposföld-hívek egyik ismert alakja elárulta, 2020-ra expedíciót szervez a mozgalom a világ végére, ami az Antarktiszon van. Ehhez azért majd sokat kell túrázni, viszont pozitív, hogy a Föld széléről nem fognak leesni, mert egy globális búra ezt megakadályozza.

A középkorban nem szűnt meg a feltételezés, miszerint a Föld nem gömbölyű, hanem lapos. Rengetegen gondolják úgy világszerte, hogy bizonyos kilométer megtétele után elérjük a világunk szélét, s nincs tovább. Magyarországon is vannak követői a mozgalomnak, Facebook-csoportjuk is akad.

A geek.com arról ír, hogy a Nemzetközi Laposföld Konferencia 2020-ban egy expedíciót szervez. A túra célját nem lesz egyszerű elérni: a hívek el akarnak jutni a világ végét jelentő jégfalig, mely ismereteik szerint az Antarktiszon van. Elég sokat kell még túrázniuk ehhez, ugyanis az Antarktiszra csak olyanok mehetnek, akik gyalogoltak már több héten át olyan körülmények között valahol a Földön, mint az amilyenek a Déli-sarkon uralkodnak.

A laposföld hipotézisére vevők úgy gondolják, a Föld legszélén mindenhol sarkvidéki a környezet, s egy ötven méter magas, több kilométer vastag jégfal zárja le a világot.

A híres youtuber, Logan Paul élénken érdeklődik a laposföld filozófia iránt, s a mozgalom denveri konferenciáján kijelentette, szeretné megismerni az érveiket. Íme egy ötvenperces videó arról, komolyan gondolja, amit mond:

Nem gondoljuk, hogy leesnénk a világ szélén, ugyanis mi hiszünk benne, hogy a Földet egy nagy búra veszi körül, ami ezt megakadályozza

- mondta Robbie Davidson, a konferencia alapítója a denveri rendezvényen.

Idehaza Székely Sándor a laposföld hívek egyik atyaúristene, íme egy interjú vele.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás