promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A karanténszabályokat megszegők ellen drasztikus lépést tesznek a németek
Borítókép:  JIMMY ARNAUDIN / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Németországban azokat, akik nem képesek betartani a rájuk vonatkozó karanténszabályokat, őrzött, kordonnal körülzárt, fogvatartásra alkalmas helyre viszik.

Németország kormánya úgy döntött, a koronavírus-helyzet miatt február közepéig érvényben maradnak a gazdasági és szociális életre vonatkozó szigorú szabályozások. Az Angela Merkel vezette kormány célja, hogy csökkentse a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb módon csökkentse a fertőzések számát. Hiába azonban az intézkedések, vannak, akik ugyan elkapták a vírut, mégis visszautasítják a házi karantént.

Ennek a helyzetnek a megoldására a politikus akár drasztikus megoldásokat is hajnaldók alkalmazni azért, hogy a szabályszegőket karanténra kényszerítsék – írja a Metro.

Akinél a szóbeli figyelmeztetés és a pénzbírság sem használ, azokat őrzött, kordonnal körülzárt, fogvatartásra alkalmas helyre viszik. 

Az ország legészakibb szövetségi tartományának, Schleswig-Holsteinnek az illetékesei jelezték, egy fiatalkorúak börtönét alakítanák át ideiglenes karanténná, azok számára, akik meg akarják szegni a szabályokat. Szászországban és Brandenburgban menekülttábort alakítanának át hasonló célra, míg Baden-Württembergben kórházakból csinálnának rendőrökkel őrzött területet.

Egy szakértő elárulta, a tartományoknak minden joguk megvan arra, hogy saját hatáskörükben intézkedjenek a renitensek ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás